Изпълняващата длъжността министър на здравеопазването на Украйна Уляна Супрун, говорейки

...
Изпълняващата длъжността министър на здравеопазването на Украйна Уляна Супрун, говорейки
Коментари Харесай

Украйна призова за изключването на Русия от Съвета за сигурност на ООН

Изпълняващата длъжността министър на опазването на здравето на Украйна Уляна Супрун, говорейки по време на 72-та сесия на Световната асамблея по опазване на здравето в Женева, съобщи, че Организация на обединените нации би трябвало да " престане да търпи " наличието на Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, написа " Укринформ ".

По думите ѝ това е обвързвано с съветската експанзия против Украйна . При това Супрун съобщи, че Организация на обединените нации също по този начин би трябвало да се откаже от " съветските пари ".

" Организация на обединените нации не би трябвало да търпи наличието на Руската федерация в Съвета за сигурност. Страните членки на Световната здравна организация (СЗО) и други интернационалните организации би трябвало да кажат " не " на съветските пари, които пълнят западните сметки, другояче рискувате да станете заложници на Кремъл ", изтъкнала Супрун.
 Зеленски даде обещание на Русия политика на
Зеленски даде обещание на Русия политика на " моркова и тоягата "

За " тоягата " Украйна ще разчита на Запада

Освен това Супрун призовала за разширение на глобите против Москва , заявявайки, че в противоположен случай ще бъде " възнаградено държание, което анулира изгодите, които обществото получава от мира и просперитета ".

Също по този начин изпълняващата длъжността здравен министър добавила, че Украйна " е благонадежден сътрудник на международната общественост " и ще продължи " да пази полезностите, които донесоха мир и разцвет ", а Русия пречела на Киев да прави промени.

Оставката на Супрун е желана от дълго време от парламентарните групи на Опозиционния блок и Радикалната партия на Олег Ляшко, които считат, че нейната работа е неефективна. Съгласно украинското законодателство министрите се назначават и освобождават от Върховната рада (парламента), само че защото Супрун е изпълняваща длъжността, тя може да бъде освободена единствено от държавното управление.

Премиерът на Украйна Володимир Гройсман се разгласи в отбрана на изпълняващата длъжността министърка на опазването на здравето. През февруари съд в Киев забрани на Супрун да извършва отговорностите си като министър на опазването на здравето по време на правосъдна сделка по дело на депутата от Радикалната партия Игор Мосийчук, който я упрекна в непросветеност. Правителството на Украйна подаде тъжба против това решение. По-късно съдът върна Супрун на поста.
 Украйна издаде ултиматум към Европейски Съюз да не разхлабва глобите против Русия
Украйна издаде ултиматум към Европейски Съюз да не разхлабва глобите против Русия

Иначе щяла да откаже да съблюдава Минските споразумения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР