Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на Националния съвет (НС)

...
Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на Националния съвет (НС)
Коментари Харесай

Ръководството на БСП реши: Изключват Георги Гергов от партията, уронил престижа ѝ

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия ще предложи на Националния съвет (НС) на Българска социалистическа партия Георги Гергов да бъде изключен от партията. Това се случи след приемане на отчета на работната група, управлявана от Кристиан Вигенин, основана във връзка противоуставното привикване на съвещание на Областния съвет в Пловдив, чийто ръководител е Гергов, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Сред претекстовете са жестоко нарушение на уставни правила, касаещи отговорностите на партийните членове. С държанието си Гергов уронва престижа на партията, не работи за обезпечаване на социална поддръжка на политиката й и за одобряване на положителното й име, декларират от социалистическата партия.

Създадената работна група организира срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и региона, на които бе разисквано положението на организациите, трендовете в състава им, резултатите от извършените в последните години избори. Обсъдиха се и взаимоотношението на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно извършеното съвещание на Областния съвет.

Работната група се срещна с ръководители на партийни организации и редови социалисти, които показаха своята позиция за активността на партийното управление там и ролята и престижа на Българска социалистическа партия в съответните общини . Бяха извършени и срещи с представители на свалените от регистрация дискусионни клубове в Пловдив " Георги Кирков " и " Лява достоверност ".

Работната група се срещна и с постъпилите в Народно събрание и ОПКК сигнали и писма в последните години.

Предстои Народно събрание на Българска социалистическа партия да се произнесе по предлагането на Изпълнителното бюро на партията, се прецизира в формалното известие.

През декември ръководителят на Пловдивската организация на Българска социалистическа партия разгласи, че напуща Народно събрание . Тогава Гергов съобщи, че един от претекстовете за това решение е отношението сред ръководителя на партията Корнелия Нинова и президента Румен Радев.

" Както не бях склонен с избора, който беше проведен, без да го разясня, по този начин не съм склонен и с дейностите, които в този момент се правят в партията - реваншизма и всички останали неща, които се случват в партията , не са присъщи за тази партия. Не им отива на тия 120-130 години ", съобщи още предприемачът.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР