Изпълнителното бюро на БСП не подкрепя исканата от ГЕРБ оставка

...
Изпълнителното бюро на БСП не подкрепя исканата от ГЕРБ оставка
Коментари Харесай

БСП отхвърли искането за оставка на Жаблянов

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия не поддържа желаната от ГЕРБ оставка на заместник-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов.

Това сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев след взаимно съвещание на управлението на партията и на ПГ на "БСП за България ". "Няма учредения за тази оставка в правилника на Народното събрание ", сподели Добрев, представен от Дир.бг.

"Смятаме, че дневният ред на обществото е напълно различен и друг ", добави заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

Кирил Добрев напомни, че Българска социалистическа партия има позиция от 1991 година по отношение на комунистическия режим и до момента не е имало партиен орган, който да я преразгледа или да одобри друга. Той цитира текста на позицията, съгласно който "като приема политическата отговорност на своята предшественичка за позволените неточности и деформации, Българска социалистическа партия се извинява на всички жители на страната, в това число и на партийните членове, които през този интервал бяха нелегално, голословно или незаслужено репресирани, тероризирани или унижавани ".

Тази заран от ПГ на ГЕРБ желаеха оставката на Валери Жаблянов, откакто станало ясно, че точно той е създателят на скандалната фраза, поместена в публична позиция на Българска социалистическа партия, съгласно която така наречен Народен съд е належащо и неизбежно правораздаване.

Ако Жаблянов не подаде оставка до края на деня, от ГЕРБ обявиха, че ще стартират събиране на подписи за публично искане за оставката му.

По-късно Валери Жаблянов разяснява пред публицисти, че не вижда причина да се отдръпна от поста заместник-председател на Народното събрание.

Обединени патриоти обявиха, че това не е първият гаф на Жаблянов, само че и че единствено Българска социалистическа партия може да го изтегли от зам.-председателския пост, което заема.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР