Изпълнителното бюро на БСП излезе с позиция по повод въвеждането

...
Изпълнителното бюро на БСП излезе с позиция по повод въвеждането
Коментари Харесай

БСП: Кацаров не се спрява, да подаде оставка


Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия излезе с позиция във връзка въвеждането на зелен документ за съвсем всички действия на закрито. Според левицата решението е неработещо поради ниските равнища на имунизация у нас. От левицата считат, че здравният министър Стойчо Кацаров не се оправя с ръководството на коронавирус рецесията и би трябвало да подаде оставка.

Пълната позиция на ИБ на Българска социалистическа партия:

Ваксинирането е непринуден акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространяването на заболяването и да избави човешки живот. В същото време не би трябвало да бъдат ограничавани конституционните права на жителите. Въвеждането от служебния кабинет на " зелен документ " по този недомислен метод е недопустимо и неработещо.

Тези ограничения се ползват в европейски страни, където висок % от популацията е имунизирано, само че е неприложимо за България. Ако подобен документ няма да се изисква за деца до 12 години, това значи ли, че е наложителен за деца сред 12-18 години и че те би трябвало да бъдат имунизирани?

Настояваме решенията да бъдат анулирани и ограниченията да се обсъдят деликатно още веднъж. Министър Кацаров не е в положение да се оправи с рецесията, която се задълбочава. Очаквамеда подаде оставка.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР