Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд ще заседава днес по

...
Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд ще заседава днес по
Коментари Харесай

МВФ решава съдбата на Кристалина Георгиева |

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд ще заседава през днешния ден по абсурда с ръководещия шеф Кристалина Георгиева, твърди " Ройтерс ", като се базира на свои източници.

Обвинението против нея е, че е оказвала напън за манипулиране на данните в изгода на Китай в класацията на Световната банка Doing Business за 2018 година Георгиева отхвърля всички обвинявания. На собствен ред тя упреква компанията в замяна на обстоятелствата с клевети и нелогични изводи. Тя акцентира, че " в никакъв случай не е призовавала за смяна на данните и разбор, с цел да угоди на едно или друго държавно управление ".

В сряда българката се срещна с представители на съвета. В писмена позиция тя декларира, че е била подведена от адвокатската адвокатска фирма " Уилмър Хейл ". Оттам я уверили, че присъединяване ѝ в следствието ще бъде конфиденциално, което не се случи. Щетите върху репутацията ѝ в този момент дават мотив за напън върху нея да напусне МВФ без значение дали изказванието за Китай е истина, или не.

" Блумбърг " оповестява, че финансовото министерство на Съединени американски щати - водещият акционер в МВФ - разисква дали да изиска отстраняването на Георгиева. Позицията на Вашингтон е основна, тъй като държи 16,5% от гласовете при взимане на решения в МВФ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР