Изпълнителният съвет на Демократи за силна България, водени от Атанас

...
Изпълнителният съвет на Демократи за силна България, водени от Атанас
Коментари Харесай

ДСБ и ”Да, България” засилват общите действия по места

Изпълнителният съвет на ”Демократи за мощна България ”, водени от Атанас Атанасов, подреди на регионалните и локалните структури на партията да усилят интензитета на общи съвещания, срещи и взаимни политически дейности със структурите на ”Да, България ” и други партии и сдружения със сходна оценка за ръководството на България. Целта е образуване на мощна дясна опция за присъединяване на европейски, локални и евентуални предварителни парламентарни избори.

Представителите на ДСБ ще продължат напъните си и за основаване на двуосово равнопоставено партньорство, гарантиращо ясно и кардинално водачество в резистентен предстоящ съдружен модел. " Тъмносините " приветстват постигнатия прогрес в съдействието, посредством взаимните политически дейности с " Да, България” на Христо Иванов и други доближени обединения като утвърждава построяването на общия европейски екип " Български манифест за Европа ", се споделя в резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ.

Хората на Атанасов показаха и своята позиция по признатия през предходната седмица държавен бюджет.

ДСБ установи като съществена цел на " модела Борисов " едноличното ръководство на общите пари. С този механизъм на предписание, парите се употребяват главно за пазаруване на политическо въздействие. Това се удостоверява и от метода, по който беше признат бюджетът на страната за 2018 година.

Според десните съществуването на стопански напредък, главно се дължи на позитивното икономическо развиване в Европейски Съюз. Същевременно има внезапно понижаване на задграничните вложения, а растежът на процедура е резултат от повишаване на потреблението.

" Продължава наклонността за свръхцентрализация на бюджета, което се отразява доста отрицателно на общините. Българските общини и кметове са сложени в унизително състояние на взаимозависимост от Министерството на финансите ", допълват от ДСБ.

" Запазва се положението, при което се основават условия за големи бюджетни остатъци, които се изразходват случайно, без глоба на Народното събрание, по волята главно на министър ръководителя ", подлагат на критика от " тъмносинята " партия.

И допълват, че " по време на ръководството " Борисов ", посредством законови промени, изпълнителната власт си присвои пълномощието да разпределя общите пари в полза на " приятелския кръг ".

Според тях е наложителна законова наредба, при която изразходването на парите от бюджета да става, следено от висшия орган на държавна власт – Парламента, както е записано в Конституцията.

" Това може да се случи единствено посредством промяна на политическия модел на ръководство и възобновяване на парламентарната република ", показва Изпълнителният съвет на ДСБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР