Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев беше избран за вицепрезидент

...
Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев беше избран за вицепрезидент
Коментари Харесай

Божидар Данев стана вицепрезидент на Конфедерацията на европейския бизнес

Изпълнителният ръководител на БСК Божидар Данев беше определен за вицепрезидент на BusinessEurope (Конфедерация на европейския бизнес) по време на годишната среща на Съвета на президентите на европейската бизнес организация, извършена на 30 ноември и 1 декември т.г., в Талин (Естония).

BusinessEurope е водещата европейска  бизнес организация. Създадена е  през 1958 година и седалището й е  в Брюксел. Със своите 40 национални членове (индустриални и работодателски федерации) BusinessEurope съставлява 20 милиона огромни, междинни и дребни предприятия от всички браншове на стопанската система в 34 европейски страни. Президент на BusinessEurope от 2013 година е Ема Марчегалия (президент на италианската бизнес организация „ Конфиндустрия “).

BusinessEurope е гласът на  европейския бизнес, който играе  решаваща роля в Европа, като  главна хоризонтална бизнес организация  на ниво ЕС. Основната й цел  е да представлява и защитава ползите на европейските предприятия пред европейските институции, като подкрепя фирмената конкурентоспособност. BusinessEurope е измежду най-сериозните лобисти в институциите на Европейски Съюз и със своите мнения по основни въпроси оказва въздействие върху процеса на взимане на решения в Европейската комисия и Парламент. BusinessEurope е и главен участник в европейския обществен разговор със синдикалните организации.

БСК е единствената българска организация, която е член на BusinessEurope от 1999 година и взе участие интензивно в нейните действия.

БСК ще бъде хазаин на идната среща на Съвета на президентите на BusinessEurope, която ще се организира в София, на 17 и 18 май 2018 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР