Изпълнителният комитет на Европейската федерация по вдигане на тежести (EWF)

...
Изпълнителният комитет на Европейската федерация по вдигане на тежести (EWF)
Коментари Харесай

Щангите оставиха руснаците извън борда

Изпълнителният комитет на Европейската федерация по повдигане на тежести (EWF) отхвърли да позволи връщането на съветски спортисти в надпреварите под своя закрила.

Това съобщи шефът на Федерацията по тежка атлетика на Русия Максим Агапитов, представен от ТАСС.

" Виждаме, че не престават нападателните политизирани дейности от страна на спортни функционери на интернационалните федерации, ориентирани към опазване на остарялата корумпирана система, развила се през последните десетилетия ", оплака се Агапитов след Изпълкома, който се организира в София.

През май предходната година Световната федерация по повдигане на тежести разреши на спортистите от Русия и Беларус да вземат участие като неутрални спортисти, само че от съветска страна считат това за недопустимо.

Междувременно генералният секретар на Федерацията по тежка атлетика на Русия Дмитрий Василенко съобщи също пред ТАСС, че членът на техническия комитет на съветската федерация Анна Боригина не е получила виза от управляващите в България и затова не е съумяла да участва на Изпълкома на EWF.

Боригина и Агапитов, който е и вицепрезидент на EWF, е трябвало да показват Русия на Изпълкома в София, българските управляващи са отказали виза на Боригина без пояснение, до момента в който Агапитов е влезнал в страната, защото има многократна шенгенска виза.
 Кърлингът остави възбраната за руснаци и беларуси
Кърлингът остави възбраната за руснаци и беларуси

Удължиха глобите за спортистите от страните-агресор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР