Изпълнителният комитет на БФС ще проведе извънредно заседание днес, 6

...
Изпълнителният комитет на БФС ще проведе извънредно заседание днес, 6
Коментари Харесай

Изпълкомът на БФС насрочва извънреден Конгрес днес

Изпълнителният комитет на БФС ще организира изключително съвещание през днешния ден, 6 декември, от 13:00 часа в Национална футболна база " Бояна ". На съвещанието би трябвало да бъде планувана дата за провеждането на Извънреден конгрес на организацията идната година, на който да бъде определен нов президент на БФС.

За задачата през днешния ден в Бояна би трябвало да участват членовете, които бяха в Изпълкома в мандата преди 12 октомври 2019 година. Именно този състав на управителния орган има правото да взима решения за насрочването на Общо заседание (Конгрес), защото е вписан в Търговския указател.

Валентин Михов, Венцеслав Стефанов, Петър Величков и Панайот Рейзи са четиримата, който бяха част от остарялата власт в БФС, само че към този момент не са част от ръководещите футболната централа сега.

На последният конгрес от 12 октомври 2021 година Борислав Михайлов завоюва нов президентски мандат, само че резултатите бяха оспорвани от изгубилия Димитър Бербатов посредством клубове, които го поддържат. Едното обжалване е на втора, а другото е на трета инстанция.

Дългогодишният президент на централата Борислав Михайлов подаде оставка пред Изпълкома предходната седмица, като неговият заместител Михаил Касабов ще извършва краткотрайно длъжността до провеждането на Конгреса. Именно на общото заседание ще бъда гласувана оставката на някогашният вратар, тъй като тя може да бъде призната единствено и само от Конгрес, както гласи уставът на БФС. Изпълкомът само я показва на делегатите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР