Изпълнителният директор на Volvo обяви старта на нова глава в

...
Изпълнителният директор на Volvo обяви старта на нова глава в
Коментари Харесай

Електрическият флагман Volvo EX90 ще е най-безопасната кола на шведите

Изпълнителният шеф на Volvo разгласи старта на нова глава в историята на марката по пътя й към елиминиране на автомобилните произшествия, смъртните случаи и тежките контузии. В този ангажимент, стихотворец от Volvo преди години, един елементарен факт постоянно е бил на дневен ред: минимум рисковата злополука е тази, която в никакъв случай не се случва.

Затова идващият флагман на Volvo ще е същинска цитадела (в преносния смисъл на думата) на колела, оборудван с извънредно богат набор от системи, грижещи се да се предотврати преди всичко случай. Покрай изявлението на Джим Роуън стана ясно, че напълно електрическият правоприемник на ХС90 – ЕХ90 – ще дебютира на 9 ноември.

За момента от компанията не обръщат внимание на задвижването, а слагат сигурността в основата на автомобила. И по какъв начин другояче, откакто той ще бъде оборудван с 8 камери (2 ще са ориентирани към водача), 5 радара, 16 ултразвукови датчика и най-модерният LiDAR!

„ Това е автомобил, основан да схваща вас и заобикалящата ви среда, с цел да помогне за сигурността на вас, вашите обичани хора и другите участници в придвижването. Той може да се самообучава и да става по-безопасен с течение на времето, учейки се от новите данни и получаваните актуализации, ” споделя Роуън за ЕХ90.

LiDAR, което идва от Light Detection and Ranging, е способ за отдалечено засичане, който употребява светлина под формата на импулсен лазер за премерване на дистанции с висока точност.

Технически детайлности за Volvo EX90 четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР