Изпълнителният директор на ВиК-Добрич инж. Тодор Гигински да бъде отстранен

...
Изпълнителният директор на ВиК-Добрич инж. Тодор Гигински да бъде отстранен
Коментари Харесай

По искане на прокуратурата отстраняват от длъжност изпълнителния директор на ВиК-Добрич

Изпълнителният шеф на ВиК-Добрич инж. Тодор Гигински да бъде отхвърлен от служба. Това искане на районната прокуратура ще гледа през днешния ден Районен съд – Добрич. Мотивът е, че Гигински е обвинен поради нарушаване на Закона за водите, откакто по негово разпореждане е построено оборудване за потребление на повърхностни води от река Батовска. Случаят е от 10 февруари на територията на село Батово. От съда прецизират, че това е закононарушение по член 353ж от Наказателен кодекс.
Делото против Гигински беше планувано за през вчерашния ден, само че не потегли, защото той се отхвърли от бранителя си и изиска да упълномощи различен юрист.
От пресслужбата на съда прецизират, че обвинен може да бъде отхвърлен от служба, в случай че той е притеглен за съзнателно закононарушение от общ темперамент, осъществено по отношение на работата му, и има задоволително учредения да се смята, че служебното му състояние ще сътвори спънки за обективно, всестранно и цялостно изясняване на събитията по делото.
Както Actualno.com писа, прокуратурата в Добрич стартира инспекция по сигнал, че чиновници от ВиК - Добрич са заустили тръба в река Батовска и вместо от сондажите се черпи повърхностна вода от речното корито. Имаше подозрения, че речната вода се подава вместо питейна в околните обитаеми места. Тогава Гигински съобщи, че направеният дренаж е за лични потребности. Той беше безапелационен, че към клиенти не е подавана вода от реката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР