Изпълнителният директор на United Technologies Грег Хейс © Jim Young

...
Изпълнителният директор на United Technologies Грег Хейс © Jim Young
Коментари Харесай

United Technologies пред закупуване на Rockwell Collins за 30 млрд. долара

Изпълнителният шеф на United Technologies Грег Хейс

© Jim Young Още по тематиката
United Technologies в диалози за закупуването на Rockwell Collins

Секторът с производители на части за самолети е под напън за консолидация
8 авг 2017
Доставчиците на самолетно съоръжение се стремят да разрешат проблемите си

Zodiac Aerospace си сложи период от 12 седмици, с цел да преодолее закъсненията в осъществяването на поръчките
19 юли 2017
Производителите на самолетни елементи Safran и Zodiac се сплотяват

Френските компании ще основат третата по доходи компания в бранша
21 яну 2017

Сделката сред двете компании може да направи UTC още по-голям снабдител за най-големите самолетни компании като Beoing и Airbus.Американската компания United Technologies (UTC) се приближава до договорка за закупуването на производителя на авиационни системи и кабинно съоръжение Rockwell Collins, написа Financial Times. Сделката най-вероятно ще бъде за към 30 милиарда $, в които ще бъдат включени и задълженията на Rockwell. Това би било поредна крачка към консолидация на производителите на самолетни елементи и една от най-големите покупко-продажби за годината. Източници, които са близки до договорката, разясняват, че точните параметри към съглашението не са финализирани. Въпреки това двете страни са в интервал на интензивни договаряния, които вървят към привършване.

Акциите на Rockwell Collins се подвигнаха с 2.2% във вторник, достигайки цена от 130 $ и обща пазарна оценка от 21.2 милиарда $. Компанията има и дълг от 7 милиарда $. Според един от източниците на FT, цената може да се вдигне още и United Technologies да заплати 140 $ на акция.

Важна за целия бранш

Сделката сред двете компании може да направи UTC още по-голям снабдител за най-големите самолетни компании като Beoing и Airbus. Групата, която се прави оценка на 93 милиарда $, ще може да раздели бизнеса си за елементи за самолети от останалата производителна активност, която включва климатици, асансьори и друга техника. Опцията за сходно разделяне се обмисля от дълго време, само че към този момент няма решителни крачки в тази посока.

Закупуването на Rockwell може да се трансформира в третата огромна договорка сред производители на самолетни елементи за по-малко от година. Само преди няколко месеца Rockwell завърши придобиването на B/E Aerospace против 8.6 милиарда $. Това даде на компанията опция да създава интериорни системи. Преди това Rockwell правеше единствено авиационни системи и станции за електронна връзка. По-рано през годината пък френският производител на мотори Safran се съгласи да закупи също френската Zodiac против 8.7 милиарда $, като в цената влизат и задълженията на компанията.

От началото на годината акциите на Rockwell са се вдигнали с 40%. Част от повода за това е точно ползата от страна на United Technologies. Още през първите месеци на годината изтекоха отчети, че изпълнителният шеф на UTC Грег Хейс има предпочитание компанията да купи Rockwell, която изтегли присъединяване си от индустриална конференция и по този начин в допълнение ускори съмненията. Според информация на Wall Street Journal от началото на тази седмица двете страни са на финалната права по договорката.

Airbus и Boeing чакат

Аеродивизията на UTC е един от най-големите снабдители на самолетни елементи. Сделката се чака както от Airbus, по този начин и от Boeing. И за двете компании UTC е измежду 20-те най-големи снабдители. Компанията има потребност от сходно придобиване, откакто доста забави стартирането на пазара на последния си модел самолетни мотори. Компанията даже може даже да бъде санкционирана поради забавянията. Според източниците на западните медии, останалите изпълнителни шефове на компании в сектора чакат развиването по договорката, като е допустимо тя да докара до още по-агресивна консолидация в бранша.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР