Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов разкри пред Капитал, че

...
Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов разкри пред Капитал, че
Коментари Харесай

Новата Българска армия ще бъде управлявана от външна фирма

Изпълнителният шеф на ЦСКА Филип Филипов разкри пред " Капитал ", че клубът няма да ръководи независимо някои от пространствата на своя стадион след края на идната тотална реорганизация. Тези функционалности ще бъдат поверени на външна компания.

По оценка сред 80-90 милиона лв. ще коства стадионът. До предходната година плащахме 100 хиляди лв. на месец на страната за " Армията " и базата в Панчарево. От март към този момент месец сме съсобственици - няма да плащаме наем, а ще влагаме в инфраструктурата. Извън София щеше да е по-лесно и бързо да се направи оборудване, само че в Борисовата градина е въпреки всичко домът на ЦСКА. За страдание много хора не посещават мачовете сега точно заради окаяното положение на стадиона. Реконструкцията ще отнеме 2 години, като ще има външна компания която ще ръководи стадиона - заведения за хранене, почитател магазин, почитател зоните ", съобщи Филипов.

Реконструкцията на " Българска войска " ще стартира в идващите месеци, като през януари следва да се избере компания, която да извърши събарянето на оборудването. Ремонтните действия ще приключат най-рано в края на 2025 година.

Междувременно бившият министър на спорта Весела Лечева, при чието ръководство беше основано взаимното сдружение сред ЦСКА и страната " Спортни парцели Българска войска ", за следващ път съобщи, че процесът по построяването на нови стадион е необратим.

" Много се веселя, че това приключи с сполучлив край. Дадохме началото на построяването на едно съвременно оборудване. Дадохме началото на един от първите сполучливи модели на интервенция сред страна и частен интерес. Този развой е необратим. Ще имаме съвременно оборудване в центъра на града. Доста години минаха, до момента в който се постави началото. Много търпеливи бяха нашите съграждани. Надявам се всички останали футболни тимове да намерят своя модел за развиване ", заяви Лечева пред Българска национална телевизия.
 Процесите по реконструкцията на стадион
Процесите по реконструкцията на стадион " Българска войска " не престават

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР