Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов коментира пред Тема Спорт

...
Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов коментира пред Тема Спорт
Коментари Харесай

Филипов завежда дело срещу БФС

Изпълнителният шеф на ЦСКА Филип Филипов разяснява пред " Тема Спорт " наложеното му от БФС наказване. Той категорично посочи, че показва персоналната си позиция и не приказва от името на клуба.

" В сряда следобяд станахме очевидци на следващите неуместни решения в българския футбол. Бяха изключени 104 клуба от федерацията. Тези хорица, които взимат тези решения, би трябвало веднъж вечно да схванат, че не те са футболният съюз. Футболният съюз са клубовете, които членуват в него, и сходни неуместни решения нямат право да взимат. Не могат да оставят деца да не спортуват, да се подиграват с хората, които си дават парите за развиването на футбола. Сега те отстраниха клубове, само че скоро клубовете сами ще напущат шампионатите поради тяхното неприятно ръководство и най-после ще останат сами да си играят в Бояна на дребни малки врати.

Няма да оставя хората, които унищожиха футбола в България, да ме стопират и да ми не разрешават да се занимавам с обичания спорт. Ще заведа дело против тях. На изключителния конгрес през октомври видяха, че половината клубове гласоподаваха за смяната и Димитър Бербатов, което е явен аршин за тяхната работа през годините. Те дадоха своя избор чистосърдечно и по съвест, тъй като се вижда до каква степен стигнахме освен това ръководство на БФС. А по отношение на другата половина, която гласоподава за статуквото - по-голяма част от тези хора гласоподава заради някакви персонални връзки и обвързаности във времето, заради зависимости. Имаше един клуб, чиито последователи бяха декларирали изрично, че са за смяна в българския футбол, само че след това неговият началник даде едно тъпо пояснение, обвързвано с 40-годишно другарство. Не може персоналните връзки да дефинират бъдещето на футбола ни. Но това са си техни работи.

Скандиранията по стадионите също са аршин за работата на БФС. Почти няма стадион у нас, където да не се вика против актуалното ръководство, стига се до нецензурни обиди. Когато някъде не те желаят, в случай че имаш морал, чест и достолепие, ставаш и си тръгваш. Тези хора обаче не имат тези качества. Това са мъжки качества и са непознати за тези в Бояна ", сподели Филипов.
 ЦСКА за Боби: Вечната Амбър отново желае да прибира, плаши ни с изхвърляне от елита
ЦСКА за Боби: Вечната Амбър отново желае да прибира, плаши ни с изхвърляне от елита

" Червените " излязоха с декларация
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР