Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов заяви, че Професионалната

...
Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов заяви, че Професионалната
Коментари Харесай

"ЦСКА 1948" заговори за отделяне на професионалната лига от БФС

Изпълнителният шеф на " ЦСКА 1948 " Добрин Гьонов съобщи, че Професионалната футболна лига би трябвало да се отдели от Българския футболен съюз (БФС).

" Професионалните клубове са лицето на българския футбол. В България имаме 600 клуба, само че единствено 14 са в елита. Професионалните клубове би трябвало да се съберат и да работят дружно, с цел да усилят цената на продукта " български футбол ", съобщи Гьонов в изявление за footballbusinessinside.com.

Той уточни, че българският футбол е преди всичко по гледаемост в страната, като изпреварва Висшата лига, само че пък приходите от телевизионни права не са задоволително високи.

Темата за отделянето на Лигата от БФС се слага постоянно в последните години, само че без действително развиване.

" Ние би трябвало да поддържаме връзка по-добре с държавното управление, общините, спонсорите и малките екрани, с цел да реализираме по-добри съглашения за клубовете. Федерацията би трябвало да се се концентрира върху националните тимове, върху развиването на подрастващите и на женския футбол, футзала и несъмнено - основата с всеобщия футбол ".

На въпрос за приходите на клуба Гьонов съобщи: " Приходите на нашия тим са сред 2.5 и 3 млн. евро, което съгласно информацията ми ни слага в топ 5 в страната във връзка с бюджета ".

По думите му от спонсорски покупко-продажби и мърчандайзинг идват към 60% от приходите, а от телевизионни права - сред 10 и 15%.

Гьонов счита, че главните цели за клуб от ранга на " ЦСКА 1948 " са присъединяване в европейските клубни шампионати и реализиране на изходящи прехвърляния. Той даде образец с " Динамо " (Загреб), който за 2017-21 година е похарчил 26 млн. евро за прехвърляния и е изкарал 118 милиона от свои играчи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР