Изпълнителният директор на Тесла и Спейс еск Илон Мъск обяви,

...
Изпълнителният директор на Тесла и Спейс еск Илон Мъск обяви,
Коментари Харесай

Starlink няма да блокира руските медии. Мъск иска увеличение на добива на петрол и газ

Изпълнителният шеф на " Тесла " и " Спейс еск " Илон Мъск разгласи, че другата му новаторска компания - " Старлинк " няма да блокира достъпа до съветските медийни канали.

Милиардерът съобщи, че такова искане към този момент е било изпратено към него от " някои правителста ", като прецизира категорично, че не става дума за украинското.

" Ние няма да създадем такова нещо, в случай че не се окажем под дулото на оръжието ", написа Мъск и добави, че " във връзка с свободата на словото аз съм абсолютист ".

Той има поради, че спада към онази част от обществото, която счита, че свободата на словото не може да бъде контролирана по какъвто и да било мотив, т.е. - тя е безспорна и обезпечена.

Starlink has been told by some governments (not Ukraine) to block Russian news sources. We will not do so unless at gunpoint.

Sorry to be a free speech absolutist.
— Elon Musk (@elonmusk)

" Старлинк " е разработка, която изпрати стотици спътници в орбита, които взаимодействайки си, разрешават цялостно интернет покриване на земното кълбо и то гратис за потребителите.

Именно такава безвъзмездна услуга към този момент работи в Украйна от няколко дни, откакто Мъкс бе помолен от вицепремиера в Киев Михаил Федоров в Туитър. Отговорът бе незабавното активиране на услугата.

Другата вест от Илон Мъск обаче е много изненадваща. Той написа в своя профил в обществената мрежа, че " би трябвало неотложно да увеличим добива на петрол и газ ".

" Извънредните времена изискват изключителни ограничения ", добави милиардерът.

Припомняме, че Европа е в голяма степен подвластна от съветския газ, доставя и доста петрол. И до момента в който за газа терзание има, то петролът елементарно може да бъде придобит от Заливните страни, в случай че пожелаят да изтеглят повече. Много малко рафинерии в засегнатите от понижените (евентуално) доставки обаче имат технологията за рафинирането на арабските сортове.

Мъск споделя, че сходни дейности щели да имат неподходящо влияние върху " Тесла ", само че и че " решенията за устойчива сила просто не могат да реагират незабавно, с цел да компенсират съветския експорт на нефт и газ ".

Hate to say it, but we need to increase oil & gas output immediately.

Extraordinary times demand extraordinary measures.
— Elon Musk (@elonmusk)
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР