Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск обяви сензационно,

...
Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск обяви сензационно,
Коментари Харесай

Мъск: Още догодина AI ще надмине човешките способности

Изпълнителният шеф на Tesla и SpaceX Илън Мъск разгласи сензационно, че изкуственият разсъдък (AI) ще надмине човешките качества още идната година. В обществената медия X той изрази убеденост, че " Изкуственият разсъдък (ИИ) евентуално ще бъде по-умен от всеки обособен човек през идната година ".

Мъск предположи, че до 2029 година ИИ " евентуално ще бъде по-умен от всички хора взети дружно ". Прогнозата на Мъск се основава на бързите темпове на развиване на ИИ и роботиката.

В момента Tesla създава хуманоиден робот Optimus, който може да върви, да извършва задания и да взаимодейства с хора. Atlas към този момент показва впечатляващи качества: тичане, скачане и правене на задни салта. Мъск има вяра, че подобен прогрес в ИИ и роботиката ще докара до това, че някои софтуерни устройства ще станат по-умни от хората в близко бъдеще.

Прогнозата му беше подкрепена от футуриста Рей Курцвейл, който има вяра, че скоростта на модернизацията на ИИ ще разреши на ботовете да " съответстват с всеки човек "  до 2029 година, пише dnes.

Изявленията на Мъск и Кърцвейл провокираха смесени реакции. Някои специалисти споделят, че техните прогнози са прекомерно оптимистични, до момента в който други приветстват бързия прогрес в ИИ. Остава неразбираемо по кое време ИИ в действителност ще надмине човешките качества, само че прогнозите на Мъск и Кърцвейл демонстрират, че това може да се случи по-рано, в сравнение с мнозина чакат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР