Изпълнителният директор на Tesla“ и Space“ Илон Мъск стана най-богатият

...
Изпълнителният директор на Tesla“ и Space“ Илон Мъск стана най-богатият
Коментари Харесай

Мъск изпревари Безос и вече е най-богатият в света

Изпълнителният шеф на „ Tesla “ и „ Space “ Илон Мъск стана най-богатият човек в света, изпреварвайки изпълнителния шеф на „ Amazon “ Джеф Безос. Такива оценки даде телевизионния канал CNBC.
Според неговите специалисти до 185 милиарда $ в светлината на покачването на цената на акциите на „ Tesla “ при търговия с акции. Сега каналът прави оценка общата стойност на активите на Безос на 184 милиарда $. Търговията с акции в Съединени американски щати към момента продължава. Сесията ще завърши след няколко часа.
 Volkswagen направил опит да купи Tesla Volkswagen направил опит да купи Tesla
Само преди няколко дни основният изпълнителен шеф на Tesla - Илон Мъск, разкри любопитна история от близкото минало. Милиардерът ра...
В листата на Блумбърг с най-богатите хора в света Мъск към момента е на второ място, съгласно данните от сряда. Състоянието му се прави оценка на $181 милиарда Безос е преди всичко ($184 млрд.). В края на ноември 2020 година Мъск зае второ място в посочения рейтинг, пред създателя на „ Microsoft “ Бил Гейтс.
За последните 13 месеца положението на Мъск е повишено с над 100 милиарда $. През януари 2020 година Мъск е класиран на 35-то място. Основната причина за увеличението на положението на Мъск беше повишаването на капитализацията на „ Tesla “. През януари 2020 година тя беше под 100 милиарда $, а в този момент се прави оценка на към 750 милиарда Компанията е учредена от Мъск през 2003 година Първоначално се е специализирала в производството на електрически транспортни средства, само че по-късно се включва в основаването на енергийни системи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР