Изпълнителният директор на технологичния гигант Епъл (Apple) Тим Кук изпрати

...
Изпълнителният директор на технологичния гигант Епъл (Apple) Тим Кук изпрати
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на "Епъл" не е съгласен с Тръмп за насилието в Шарлотсвил

Изпълнителният шеф на софтуерния колос " Епъл " (Apple) Тим Кук изпрати писмо до чиновниците на компанията, в което се опълчва на позицията на Доналд Тръмп по отношение на насилието в Шарлотсвил.

То е изпратено часове, откакто няколко изпълнителни шефове на огромни компании напуснаха двата бизнес съвета към Белия дом, които Тръмп малко по-късно разпусна, с цел да избегне още протестни оставки, написа " Ройтерс ".

В писмото на Кук се споделя, че той не е склонен с " президента и други, за които има морална равностойност сред белите супремасисти и нацистите и тези, които им се опълчват, защитавайки човешките права. Поставянето на знак за тъждество сред двете е в прорез с нашите идеали като американци ".

Кук също написа, че " Епъл " ще подари по 1 милион $ на две от най-големите американски организации, защитаващи правата на индивида – Южния център за правна отбрана на бедните и борещата се с антисемитизма Лига против клеветите. Компанията също ще утрои всяко подаяние за " тези и няколко други " организации от своите чиновници до 30 септември.

Писмото на Кук е в отговор на изказванията на Тръмп за безредиците в Шарлотсвил, при които починаха трима души, а десетки бяха ранени. В събота Тръмп съобщи, че за насилието са виновни " доста страни " и не назова белите расисти, нацисти и членове на Ку Клукс Клан.

След като беше упрекнат от медии и политици, че слага знак за тъждество сред поддръжниците на екстремистки хрумвания и техните съперници, два дни по-късно той жигосах крайнодесните организации и " други групи, сеещи ненавист ".

Ден по-късно обаче той се върна към предходната си позиция и упрекна за насилието и " двете страни ". Освен това Тръмп отбрани част от участниците в крайнодесните митинги, казвайки че " не всички бяха неонацисти, не всички бяха бели супремасисти ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР