Изпълнителният директор на Свободна зона – Русе“ ЕАД Магдалена Иванова

...
Изпълнителният директор на Свободна зона – Русе“ ЕАД Магдалена Иванова
Коментари Харесай

Свободна зона - Русе отбеляза 35 години от създаването си

Изпълнителният шеф на „ Свободна зона – Русе “ ЕАД Магдалена Иванова бе отличена с грамота на регионалния шеф Анатоли Станев

Това се случи късно нощес на формален банкет, по време на който компанията означи своята 35-а годишнина.

„ Русенският район предлага редица преимущества на вложителите, като добре подготвени фрагменти в разнообразни посоки, както и чудесно стратегическо разположение “, сподели Станев и благодари на управлението на сдружението за напъните за възстановяване на бизнес климата в региона. Според него е належащо да се сложи акцент освен и само върху това какъв брой са положителни изискванията за правене на бизнес тук, само че и върху опцията за създаване на планове с ясни параметри, тъй че да могат да се приложат незабавно.

Станев означи и смисъла на развиването на трансграничното съдействие сред България и Румъния като значим фактор за постигането на стопански напредък и повишение свързаността. Припомняме, че по последни данни страната ни е измежду първите външнотърговски сътрудници на северната ни съседка – Румъния. По неокончателни данни стокообменът за 2022-а е достигнал 7,5 милиарда евро, което е с над 10% повече по отношение на 2021 година.

„ Последователните дейности на Областната администрация за постигането на нова динамичност в икономическото и капиталово партньорство сред Русе и Гюргево ще продължат да са измежду водещите цели за мен “, добави още регионалният шеф и сложи фокус върху нуждата от привличане на производства с висока добавена стойност.

По предварителни данни чистата облага, която се чака да бъде осъществена за 2022-а от страна на „ Свободна зона – Русе “ е към 220 000 лв., като няма особена смяна в сумата по отношение на 2021-а. Въпреки това би трябвало да се означи обстоятелството, че 2022-а е била извънредно тежка, най-много заради войната в Украйна, която е указала съществено влияние върху клиентите на сдружението.

Председателят на Съвета на шефовете на „ Свободна зона – Русе “ Станислав Младенов, който също беше измежду формалните посетители, дефинира сдружението като остров на търговията и логистиката.

„ Едно от главните достижения е запазването на положителните стопански резултати макар съществуването на сериозните последствия от Ковид-пандемията и войната в Украйна “, сподели той и означи, че компанията има извънредно съществени планове за бъдещо развиване. Те са свързани най-вече с модернизацията на зоната и превръщането ѝ в една модерна икономическа свободна зона от най-голям европейски сан. Младенов чака и привличането на европейски вложения в „ Свободна зона – Русе “ по Плана за въстановяване и резистентност. Според него биха могли да се употребяват и инструментите на програмата Attract EU за поощряване развиването на индустриални паркове в страната.

„ Вие не сте просто нашите клиенти, контрагенти, вложители, подкрепящи институции – Вие сте нашите сътрудници и другари. С Вашата доброжелателност, поддръжка, грижа и разговор превърнахте нашето сдружение в желано място, където реализирате желанията си. 35 години са задоволително, с цел да се изградим като главен експортно-импортен център – място, където откривате професионализъм и непрекъснат блян към рационализиране “, съобщи Магдалена Иванова и разясни, че клиентите на „ Свободна зона – Русе “ постоянно могат да разчитат на техните сърдечност и професионализъм.

Припомняме, че сдружението предлага на клиентите си специфични митнически преференции, което го прави само по рода си в района. Към момента клиентите на „ Свободна зона – Русе “ са повече от 70, като близо 30 от тях са трайно в зоната. Въпреки това сдружението разполага с още малко свободни площи. Става дума за няколко склада – два по 700 кв.м. и един от 1200 кв.м. Цялата урбанизирана повърхност на „ Свободна зона – Русе “ надвишава 370 дка., а в него работят 35 души.

На събитието беше и създателя на „ Свободна зона – Русе “ Йордан Казаков, който уточни, че Русе заслужава да прави първи неща. На събитието беше и изпълнителният шеф на Националната компания индустриални зони доктор Антоанета Барес. Сред формалните гостите бяха още кметът на Община Русе Пенчо Милков и неговият заместител по стопанска система и интернационално съдействие Златомира Стефанова, както и представители на държавната и локална власт, а също и на бизнеса, академичната общественост и неправителствения бранш.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР