Изпълнителният директор на SpaceX Илън Мъск планира да колонизира Марс,

...
Изпълнителният директор на SpaceX Илън Мъск планира да колонизира Марс,
Коментари Харесай

Илън Мъск иска да колонизира Марс. Ето как си представя живота там

Изпълнителният шеф на SpaceX Илън Мъск възнамерява да колонизира Марс, само че напълно не счита, че бъдещето там ще бъде блестящо и безпроблемно.

По време на конференция в Остин, Тексас, предприемачът показа по какъв начин си показва живота на първите пионери на Марс. Според него изказванията, че на Червената планета ще вървят единствено богаташи на почивка, са нелепости.

" Изобщо няма да бъде по този начин. За хората, които отидат там, ще бъде рисково. Трудно, рисково, с огромен късмет да умрат. Но вълнуващо за тези, които оцелеят " , съобщи милиардерът, представен от Business Insider.

По думите му обаче за първите хора на Марс вълнението от откритието и превъзмогването на границите ще бъде по-важно от заплахата.

Мъск добави, че чака SpaceX да стартира да прави къси пътувания до Марс през 2019 година Дългосрочният му проект е 1 млн. души да се открият там, като задачата е в случай че на Земята се случи някакъв апокалипсис или нуклеарна война, човечеството и цивилизацията да продължат да съществуват, въпреки и на друга планета.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР