Изпълнителният директор на Роснефт Игор Сечин © Pool Още по

...
Изпълнителният директор на Роснефт Игор Сечин © Pool Още по
Коментари Харесай

Китайският конгломерат CEFC планира инвестиция в "Роснефт"

Изпълнителният шеф на Роснефт Игор Сечин

© Pool Още по тематиката
Russland über alles

Въпреки предизвестията за съветска интервенция в изборите в Германия такава е малко евентуална и надали ще има резултат върху резултата
1 сеп 2017
" Роснефт " завърши покупката на втората по величина рафинерия в Индия

Сделката за Essar Oil е за 13 милиарда $
22 авг 2017

Китайският конгломерат CEFC China Energy възнамерява да влага в съветската държавна петролна компания " Роснефт ", написа Financial Times.

Добър знак за корпоративните връзки Москва - Пекин

Плановете се одобряват като знак за все по-добрите стопански връзки сред Москва и Пекин, на фона на все по-лошите такива сред Пекин и Вашингтон. CEFC, частен конгломерат, който работи главно в енергийната промишленост и бранша с финансови услуги, към момента договаря за инвестицията си в най-големия петролен производител, листнат на борсата. Очаква се точните параметри да бъдат оповестени по-късно през тази седмица, сочат източниците на FT.

Комплексната договорка се преглежда като крайъгълен камък за корпоративните връзки на Китай и Русия, които се концентрират от ден на ден точно в енергийния бранш. Китайските вложения са добре пристигнали за съветските компании, изключително поради неприятните връзки на Русия със Западна Европа и Съединени американски щати, които не престават да постановат нови наказания, ориентирани към огромните компании като " Роснефт ".

" Роснефт вижда инвестицията като добра концепция на стратегическо и бизнес равнище заради редица аргументи. Със сегашните обтегнати връзки със Съединени американски щати, това е утешение за съветския бизнес, че могат да бъдат открити другари и от други места. Плановете за инвестиция демонстрират прагматизъм ", разяснява един от четирите източника на FT, които към момента не могат да приказват намерено пред медии.

Допълнения към договорката

Като част от диалозите, CEFC поддържа контакт и с самостоятелната съветска петролна компания NNK, която е водена от някогашния изпълнителен шеф на Роснефт Едуард Худайнатов. Възможно е сред двете компании да бъде основано общо звено. Първоначалните проекти са били договорката да бъде оповестена по-рано през тази седмица, само че поради по-сложните проекти, тя е била забавена. Руската компания е желала да се стигне до заключителен вид по време на икономическата конференция във Владивосток през тази седмица. Тя ще бъде употребена и като индикатор, че политическите и икономическите връзки сред Москва и Пекин се усъвършенстват на фона на тези сред Русия, Китай от една страна и Западна Европа и Съединени американски щати от друга.

" Роснефт " и CEFC разясниха обща стратегическа кооперация още през юли. Според тогавашната информация, китайската група трябваше да влага в ритейл бизнеса на съветската компания, като също така да работят дружно по проучването на нови находища, рандеман и пречистване. Според изпълнителния шеф на " Роснефт " Игор Сечин, договорката включва " в допълнение затвърждаване на връзките със страните в Азия и изключително Китай ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР