Изпълнителният директор на организационния комитет на Световното първенство по футбол

...
Изпълнителният директор на организационния комитет на Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Шеф на Мондиал 2022 дискутира със Саутгейт проблемите с човешките права в Катар

Изпълнителният шеф на организационния комитет на Световното състезание по футбол в Катар Насер Ал-Хатер изиска среща с мениджъра на британския народен тим по футбол, откакто Гарет Саутгейт съобщи, че много почитатели няма да пътуват за емирството защото няма да се усещат сигурни от позиция на правата си. Самият Саутгейт конкретизира, че има поради неспазването на човешките права в Катар, само че преди две седмици пък самичък съобщи, че възможен протест няма да промени нищо.

Хомосексуалността се преследва като закононарушение в страната от Персийския залив, само че също по този начин и правата на дамите са дискусионни, а отчет на правозащитната организация " Амнести Интернешънъл " разкрива по какъв начин хиляди мигранти-работници по обектите за Мондиал 2022 са били експлоатирани и принудени да живеят в безчовечен условия. Последните две обвинявания се отхвърлят гневно от Катар.

По-рано през март Саутгейт съобщи, че е срамно през 21-и век да има проблеми, които стопират почитателите да отидат на Световното състезание, наблягайки правата на дамите и ЛГБТ+ общността.

" Някой с огромно въздействие, някой като Саутгейт, някой с огромна публика от слушатели би трябвало да внимава какво споделя, да сортира думите си деликатно. И аз считам, че най-хубавият метод е преди да прави сходни изказвания, когато става дума за служащи, той би трябвало да пристигна тук и да приказва с служащите, да разбере какво получават те от това, че работят тук ", съобщи Ал Хатер в изявление за телевизия " Скай Спортс ".

Жребият за разпределението на тимовете по групи за Световното състезание ще се тегли на следващия ден в катарската столица Доха и се допуска, че тимовете ще бъдат показани от треньорите и значими управителни фактори. Което дава вяра на Ал Хатер за пряк контакт с мениджъра на Англия.

"... тъй че се надявам да го посрещна тук в Катар, с неспокойствие желая да се забележим и се надявам, че той ще изслуша моето мнение. Не е нужно да има вяра, само че най-малко би трябвало да се опита да разбере разнообразни отзиви от неговото, и да одобри друга просвета ", добави катарският началник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР