Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите /НАП/ Румен Спецов

...
Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите /НАП/ Румен Спецов
Коментари Харесай

Румен Спецов пред Искра.бг за рокадата в ТД на НАП-Бургас: Търсим нови и още по-ефективни начини на работа

Изпълнителният шеф на Националната организация за приходите /НАП/ Румен Спецов даде особено изявление за Искра.бг , в което удостовери, че рокадата в Териториалната дирекция на организацията в Бургас. Както към този момент съобщихме. На нейно място като шеф на Търговско дружество на Национална агенция за приходите в морския град е назначен Кирил Пологов

„ Г-жа Кънчева от вторник е освободена от тази служба. Остава на работа в администрацията – шеф на дирекция „ Събиране “. Това е много виновна и значима дирекция, на която ние разчитаме, поради задачата на Национална агенция за приходите да събира повече доходи. Така че ние продължаваме да разчитаме на нея “ , разяснява Румен Спецов пред Искра.бг

На въпроси на наш публицист дали има открити нарушавания в работата на Татяна Кънчева и дали това е повода за нейната промяна, както и дали рокадата има връзка с това, че тя е близка до ГЕРБ , Спецов отговори:

„ Съобразно политиката на Национална агенция за приходите търсим нови и още по-ефективни способи на работа. Г-жа Кънчева като експерт резервира своето място в администрацията. Поема една доста значима дирекция, на която аз също ще разгадавам. И да докара до още по-добри резултати в приходната част. “

По непотвърдена информация Татяна Кънчева е близка и до кмета на град Бургас Димитър Николов , който също е от ГЕРБ и е заемал и поста на зам.-председател на политическата мощ.  

Татяна Кънчева заема директорския пост в Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас през далечната 2015 година . Преди това тя е била чиновник на общината , където е работила в дирекция „ Местни доходи, налози, такси и реклама “. Назначението й преди девет години се дефинира като изненадващо. 

Заповедта й за назначение е подписана от тогавашния шеф на Национална агенция за приходите Бойко Атанасов при започване на месец май . Преди нея отпред на Търговско дружество на НАП-Бургас е заемал Стефан Илчев. 

Първоначално Кънчева е била с краткотрайна заповед за назначение до провеждането на конкурс. 

През ноември 2023 година тя е отчела събирането на спомагателни отговорности на стойност 82 милиона лв. , които са били открити след осъществени 735 проверки. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР