Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис даде обширно интервю за

...
Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис даде обширно интервю за
Коментари Харесай

Шефът на Милан за целите, селекцията, Ибрахимович и бъдещето на клуба

Изпълнителният шеф на Милан Иван Газидис даде обстойно изявление за " Гадзета дело Спорт ", в което приказва по всички настоящи тематики. Той разяснява зимната селекция на клуба, новия контракт на Златан Ибрахимович и какви са упованията на притежателите.

" Искаме да накараме почитателите да се гордея, само че с цел да ги накараме да имат вяра в нещо, би трябвало ние първи да имаме вяра в това, което вършим. Трябва да сме скромни, тъй като не сме спечелили нищо. Не сме в края на пътя. Ако даже за миг се почувстваме удовлетворени, това ще бъде съдбовно. Трябва да продължим да работим ", съобщи Газидис.

" Засега не сме поставяли цели. Трябва да останем скромни. Ще позволяваме неточности, само че ще се учим от тях. Сезонът е дълъг. Не желая да слагам ограничавания на фантазиите на играчи или почитатели. Аз имам моите фантазии, само че и моите кошмари ", добави той.

Директорът разяснява и отношението на притежателите от " Елиът Мениджмънт " към клуба: " Собствениците имат вяра, че това е сериозен план с ясна тактика, който може да върне клуба на най-високото равнище. Милан не е единствено футболен клуб, а световна общественост, която стартира от града Милано. "

Газидис приказва и за управлението на Милан: " Паоло Малдини съставлява историята на клуба, само че това не е повода да му имам вяра. Той е човек, който гледа напред, отворен е към научаването на нови неща. Скромен и интелигентен е.

Стефано Пиоли дойде в комплициран миг и бе изправен пред съществено предизвикателство. Това, което ме впечатли е, че прави нещата по елементарен метод, прави ги да наподобяват лесни даже когато не са. "

По отношение на селекцията и дали " росонерите " ще вършат промени през януари той не бе съответен: " Отборът е внимателен организъм с доста съставки. Има един магичен баланс, който да бъде непокътнат. Трябва да се избират верните хора, а не да се притегля някой единствено поради концепцията ".

За бъдещето на Ибрахимович: " Още не сме говорили за удължение на контракта. Това няма да е единствено решение на клуба. Той е специфична персона с невероятни качества и доста разсъдък. През януари 2019 година опитахме да го притеглим, само че той ни сподели, че историята му с ЛА Галакси не е завършила. Ибра прави всички по-добри, тъй като ги провокира да дават повече, а това предизвикателство е признато от всички играчи ".

Дали Донарума и Чалханоглу ще останат? " Водим договаряния. Няма подозрение по отношение на техния професионализъм и какъв брой са значими. Виждам отлична атмосфера, само че желая да кажа нещо.

Нашата история е обвързвана с колектива, а не с самостоятелен състезател. Когато играчите пеят за Пиоли, те не пеят единствено за него, а за колектива. Всеки си оказва помощ. Когато някой направи неточност, другите го поддържат. Това е тайната на този тим. Вие постоянно говорите за Ибра, което е обикновено, само че той дава нещо на тима, тъй като тимът му дава отговор със същото ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР