Изпълнителният директор на Международната агенция по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол

...
Изпълнителният директор на Международната агенция по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол
Коментари Харесай

Шефът на МАЕ: ЕС е прекалено самоуверен относно енергийните доставки през следващата зима

Изпълнителният шеф на Международната организация по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол съобщи през днешния ден по време на сесия по отношение на проекта REPowerEU, че е угрижен какъв брой прекомерно самонадеян е Европейският съюз, когато става въпрос за енергийни доставки за идната зима 2023/2024 година

Въпреки че шефът на МАЕ похвали напъните на блока " да избегне енергийната рецесия тази година ", дружно със способността да понижи " приходите на Русия " от енергийни доставки, той предизвести, че Европейски Съюз не би трябвало да бъде " прекомерно спокоен ", защото към момента има " доста провокации пред нас за идната зима ".

Дни по-рано президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че проектът на съветския президент Владимир Путин да сложи блока на колене се е провалил, защото Европейски Съюз е съумял " изцяло " да се диверсифицира от енергийните източници на Москва.

" Той (Путин) си намерения, че може да ни изнудва и да сложи блока на колене, само че е тъкмо противоположното, тъй като в този момент изцяло се диверсифицирахме от съветския газ “, изясни Фон дер Лайен, до момента в който отговаряше на въпроси на Мюнхенската конференция по сигурността.

Тогава шефът на Европейска комисия сподели още, че тази обстановка също е ускорила процеса към чиста сила. Най-големият абсурд тук е, че войната на Путин е това, което форсира Европейската зелена договорка и световната инфраструктура във възобновимата сила, заключи Фон дер Лайен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР