Изпълнителният директор на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД доц. д-р Радосвет Горнев

...
Изпълнителният директор на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД доц. д-р Радосвет Горнев
Коментари Харесай

КПКОНПИ: Шефът на болница „Лозенец” сключил договор сам със себе си

Изпълнителният шеф на МБАЛ „ Лозенец “ ЕАД доцент доктор Радосвет Горнев е сключил контракт самичък със себе си. Това е открила инспекция на КПКОНПИ за спор на ползи, оповестяват от Комисията, представени от Нова телевизия.

Производството е почнало по сигнал, в който се твърди, че доцент Горнев е дал своя вот в своя изгода на съвещание на Съвета на шефовете на болничното заведение и на 9 юли е подписал в допълнение съглашение към трудовия си контракт, по едно и също време в качеството на „ шеф “ и „ чиновник “ - т.е. самичък със себе си. В хода на инспекцията на сигнала са изискани документи от Министерството на здравеопазването и от МБАЛ „ Лозенец “ ЕАД.
Установено е, че в качеството си на заемащ висша обществена служба доцент Горнев е упражнил пълномощия по работа в собствен интерес. Той е взел участие в съвещание на Съвета на шефовете на сдружението на 5 юли, на което е дал своя вот „ за “ личното си освобождение като шеф на клиниката по хирургия и назначението си като лекар-хирург, в нарушаване на наредбите на ЗПКОНПИ. Установено е също, че на 9 юли е подписал в допълнение съглашение самичък със себе си, по което получавал заплащане.

И при двете му дейности медикът е трябвало да си направи самоотвод, означават от КПКОНПИ. Вместо това, той е работил в собствен интерес, което е и съображение за съществуване на спор на ползи. С решението на КПКОНПИ му е наложена санкция от 10 000 лева
Установяването на спор на ползи с влезнало в действие решение е съображение за освобождение от служба, с изключение на когато в Конституцията е планувано друго. За доцент Радосвет Горнев, признатото решение на КПКОНПИ не е влезнало в действие, акцентират от Комисията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР