Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев е предпазлив в очакванияата

...
Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев е предпазлив в очакванияата
Коментари Харесай

Лудогорец започва срещу Истанбул Башакшехир в Лига Европа

Изпълнителният шеф на "Лудогорец " Ангел Петричев е внимателен в очакванияата си за първия мач в групата от Лига Европа в Истанбул. Тази вечер първенците ни гостуват на турския "Истанбул Башакшехир ". "Аз персонално чакам сложен дуел. "

Срещата е от 20 часа на cтадион "Башакшехир Фатих Терим ". Цената на един входен ваучър за южната естрада на съоражението за почитателите на Лудогорец е 100 турски лири или 25 евро.

Шведcкият cъдия Стефан Йоxанеceн ще pъководи пъpвия мач на "Лyдогоpец " в гpyпа "С " на тypниpа. Йexанеceн е pоден пpез 1971 година и живее в Стокхолм. Той работи в pеĸламния бизнеc, а е арбитър на ФИФА от 2003 година. Йоxанеceн към този момент е cвирил на "орлите " в Лига Европа - пpез 2013 година. Тогава беше основен cъдия на домакинския мач на разградчани против "Чеpномоpец " (Oдеcа, Укpайна). Срещата завъpши 1:1 в София, а "Лудогорец " пpeскочи във етапа на елиминациите.

"Истанбул ББ " е турски професионален футболен тим от град Истанбул. Клубът е учреден през 1990 година като "Истанбул Буюкшехир Беледийеспор " и до 2014 година, когато е преименуван на "Истанбул Башакшехир Фукбол Кулубю ", е под управлението на община Истанбул.

Клубът е общинска благосъстоятелност, а в тима намират място играчи от 12 националности. Сред звездите са познати имена - Еманюел Адебайор, прочут ни от "Арсенал " и "Реал ". Тук е и Гаел Клиши, който пристигна в Истанбул от "Манчестър Сити ".

"Истанбул ББ " играе домакинските си мачове на стадион "Башакшехир Фатих Терим ", който разполага с потенциал от 17 300 седящи места, всички покрити с козирка. Построен е в квартал Башакшехир в Истанбул, а публично е открит през юни 2014 година. Стадионът, благосъстоятелност на Министерството на младежта и спорта на Турция, носи името на именития турски футболист и треньор Фатих Терим.

Основните клубни цветове на "Истанбул ББ " са оранжево и синьо. Тимът се състезава в най-високото равнище на турския клубен футбол - Турската суперлига, а през последния сезон - 2016/2017 "Истанбул ББ " реализира най-високото си класиране - вицешампион, и то единствено на четири точки зад "Бешикташ ". Успехът е доста важен поради обстоятелството, че първенецът на Турция стигна и до групите в Шампионска лига. Отборът е бил финалист за купата на Турция за сезон 2010/11 и има извоювана купа в сезон 2016/2017 година.

Един от най-хубавите задгранични бранители в шампионата на Украйна и досегашен капитан на "Заря " (Луганск) - Рафаел Форстър, е най-новото попълнение на "Лудогорец ". "Трансферът в Лудогорец е предизвикателство за мен. Надявам се да оказа помощ на тима в битката му за купата на България и в групите на Лига Европа ", коментар бразилският централен бранител. Форстър има опит в европейските клубни шампионати, откакто бе неизменим титуляр в "Заря " при присъединяване на отбора в групите на Лига Европа през предишния сезон.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР