Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков даде интервю за предаването

...
Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков даде интервю за предаването
Коментари Харесай

Иво Ивков: Левски е любов, отдаденост, а в случая - мисия

Изпълнителният шеф на Левски Ивайло Ивков даде изявление за предаването " Арена спорт ", в което приказва за настоящата обстановка, както и бъдещето пред клуба.

Ивков разкри, че персонално той е взел решението Левски да подаде жалбата към УЕФА с искане дуела против Хамрун от Лигата на конференциите да бъде преигран.

" Решението за жалбата беше персонално мое, откакто видях, че има нарушаване на разпоредбите. То беше подкрепено, само че не поискано от хората, които вземат решение значимите неща в клуба - господин Сираков и господин Стоилов. Аз бях част точно от тази комисия, която работи по случая и то в продължение на 19 години. Председателят на комисията Педро Томас е там от 8 години и персонално е споделял, че аз имам повече опит. Мотивите на УЕФА за решението бяха, че нарушаването на съдията е фактическо, а не тактическо. Аз не съм склонен с това. Искам да попитам кой, на мое място като изпълнителен шеф на Левски, не би подал сходна тъжба даже и да имаше най-малък късмет за триумф ", показа Ивков.

Той разяснява още и дали чака загубата от малтийския отбор да се отрази отрицателно на посещаемостта на мачовете на Левски.

" Горчилката е и за почитателите, и за нас. Смятам, че в дълготраен аспект нищо няма да се промени. На прав път сме. Както се споделя: " Апетитът идва с яденето ". Това ни накара към този момент да мислим за групите, за излизане от групите. Аз обаче чаках, че сходно нещо може да се случи, тъй като въпреки всичко съм играл футбол. Ако бяхме отпаднали в идващия кръг, щяхме да вземем с 300 хиляди евро повече. Откъде да знаем обаче Левски до къде щеше да стигне? Ние сме непредсказуем тим ", показа изпълнителният шеф на Левски.

Ивков разкри още и дали " Синия клуб " е щял да се раздели с дадени футболисти даже в случай че беше стигнал до групите на Лигата на конференциите.

" Нормално беше при добра оферта да се разделим с даден футболист даже в случай че бяхме траяли. Аз съм във всекидневни диалози и с господин Сираков, и с господин Стоилов. Стоилов не е треньор, който да каже " Това ми е съставът и никой не може да ми го пипа ". Той милее за клуба, той е част от почитателите ", съобщи Ивайло Ивков.

Юристът разяснява още и до какъв брой в значимо хората, работещи в Левски, да носят левскарството в себе си.

" Това е наложително изискване в Левски. Оттук нататък значими са уменията и честността, която демонстрираме, както и работата, която сме подготвени да свършим. Само левскарството не е задоволително. Самият аз се запитвам на моменти дали не греша, какво ще стане, аз ли ще подпиша документите за несъстоятелността. Това са сложни неща ", съобщи Ивков.

Изпълнителният шеф на " сините " разкри и защо го е въодушевил клубната легенда Георги Аспарухов - Гунди.

" Гунди ме въодушеви да взема едно значимо решение, когато имах единствено една вечер да го направя. Случи се, когато трябваше да изберем модела на фланелката " Левски е безконечен ", която реализира исторически взрив от маркетингова позиция. Продадохме към 6000-7000 фланелки, макар че хората знаеха, че те ще бъдат с надценка. Ретро фланелката на Гунди ни въодушеви при избора, тъй като Гунди е един ", показа Иво Ивков.

Накрая той разказа и с три думи какво е за него Левски: " Любов, отдаденост, а в тази ситуация - задача "

Какво още показа Ивайло Ивков в диалога, вижте във видеото.

Автор: Илиян Енев

Последвайте нашия канал " Спорт по Българска национална телевизия " във Viber

Последвайте ни и във Facebook, с цел да сте постоянно в час с последните спортни вести

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР