Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков бе гост на SportCast

...
Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков бе гост на SportCast
Коментари Харесай

ВИДЕО Ивков разкри цялата истина за Левски, Мъри е настоявал да се махнат вкупом още след ПАОК

Изпълнителният шеф на Левски Ивайло Ивков бе посетител на SportCast на Dir.bg, където разкри още любопитни обстоятелства, довели до огромния спор при " сините ". Юристът призна от къде е почнал спорът в Левски и добави, че Мъри е желал да си върви още след мача с ПАОК.

Къде е началото на раздора?

" Десетте % в контракта за ръководство - това е костилката, от която стартира раздорът. Бяхме на един обяд със спонсорите, само че не се приказва за това, което аз желаех - точно тези 10 %.

Наско сподели - умерено... Аз отвърнах, че няма да продължа да работя за Левски, в случай че не махнем от контракта даренията, таксите в школата и членските и абонаментните карти.

От тези 750 000 лв., които спонсорите споделиха, че са фактурирани, можеше да са двойни. Нямало да си ги желаят... Че те декември месец си желаеха едни 200 хиляди лв., дадени като заем на Левски преди моето идване. И си ги взеха. "

За Станимир Стоилов

" Стоилов не усещаше поддръжка съгласно мен. След финала за Купата против ЦСКА, когато " синя " България бе в еуфория, той сподели: Не давам обещание, че ще надградим. Ситуацията бе тежка. Фалитът висеше като дамоклев меч над Левски.

Аз не виждах по какъв начин ще вземем лиценз първоначално, само че след тази акция стартира невъобразим паричен поток към клуба, хората ни повярваха и ни поддържаха.

И тогава пристигна тази купа, която не бе разумна. След това пристигнаха европейските шампионати, пристигнаха въжделенията. Някой се сети, че с Мъри ставаме прекомерно известни и нещата потеглиха в друга посока.

От ден първи не бяхме мечтани в клуба, изключително аз. Трябва да си визиите в каква обстановка бе тогава Левски. Не ставаше с лозунги, трябваше да се свърши работа. Принципът бе " мощен и самостоятелен Левски ", а това значи - самостоятелен клуб.

Стоилов ми сподели предишното лято: Искаш ли след мача с ПАОК да си дадем оставките. Тогава аз му споделих - не, не можем да създадем това. Сега не трябва да го вършим, на път сме да изпълним фантазията си. Представяте ли си тогава да си тръгнем по какъв начин би изглеждало?

Мъри пристигна и болести всички с отношението си и работата си. Аз самият в никакъв случай не съм работил толкоз доста през живота си. "

По тематиката с генералния спонсор и взаимоотношенията с Левски

" Един човек от Надзорния съвет стопирах да го приветствам и просто го отминавам - Венци Димитров (финансов специалист на спонсора) се споделя. Той си разреши клюки по мой адрес.

Има 7-8 контракта с генералния спонсор. Не ги харесвах още от началото.

Но имах вяра, че ще успеем да накараме тия хора да се възпламенят по концепцията Левски и първоначално успявахме.

В единия контракт написа още от член 1, че Левски разпорежда ръководството, а те поемат ръководството. За мен този контракт е по-скоро контракт за източването на клуба. И аз желаех преразглеждането му, както и на цялостните взаимоотношения със спонсора. "

Може ли спонсор да ръководи клуб?

" Знам по какъв начин седят нещата по разпоредбите на УЕФА, само че не мога да кажа всичко, тъй като не е в полза на клуба. Юридически не е допустимо. "

Ролята на Тити Папазов

" В клуба не е никакъв, само че е в топла връзка с тези, които го ръководят. "

Ролята на Даниел Боримиров

" Боримиров бе избор на генералния спонсор. Аз по този начин и не разбрах каква е ролята му в Левски. Тоест, аз знам, само че няма да кажа, с цел да не излезе, че съм нахален. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР