Изпълнителният директор на Левски – Ивайло Ивков, даде обширна пресконференция,

...
Изпълнителният директор на Левски – Ивайло Ивков, даде обширна пресконференция,
Коментари Харесай

Иво Ивков: Проблемът на Левски не е финансов, а управленски

Изпълнителният шеф на Левски – Ивайло Ивков, даде обширна конференция, на която говори по всички горещи тематики към клуба.

 „ През същия този интервал и усилена работа само в интереса на Левски върху мен се изляха тонове мръсотия. Те пристигнаха от анонимни страници, платени тролове и издания без тежест. Това засегна моите най-близки хора. На мен ми даде убеденост, че с Мъри сме били на прав път и доста надълбоко сме бръкнали в нещата. Няма нито един факт, който да сочи за моя неточност. Сигурно сме позволили неточности за тези 15 месеца. Имаше единствено ненавист, внушения и прилагателни. Няма на какво да давам отговор. Зная кои са кукловодите. Те са от най-близките кръгове на висшето управление. Ще им кажа, единствено да внимават да не останат в мрак най-после “.

„ Ще кажа единствено, че седнал съм безусловно зад треньора. Ние бяхме клубът и още не е късно да изведем клуба си от безнадеждното състояние, в което го заварихме “.

„ Нито съм юрист на Мъри, нито мога да приказвам от негово име. Той в никакъв случай не е допускал вмешателство в неговата работа. Той не е единствено треньор, а и управител. В неговата работа няма вмешателство. Големите решения, с които се нагърбихме, са оттатък нашата воля – продажба на футболисти, привличането на един-двама млади футболисти, които да са инвестиция в бъдещето по образеца с Хосе Кордоба. Клубът си има конструкция, има си висше управление. На никого не съм обещавал сляпо послушание, а ще дам всичките си познания и опит за спасяването на Левски. За мен преди всичко стои ползата на Левски. Факт е, че ние не разполагаме с опцията да взимаме стратегически решения за бъдещето на клуба “.

„ Не мога да си обясня каква е задачата. Битката е за оцеляването на обичания ни клуб. Няма междуличностни спорове. С кого да имам спорове? С Наско Сираков или притежателя на сдружението, което има контракт за ръководство. Аз имам друго виждане от тях по какъв начин да реализираме общата ни цел. Трябва да сме почтени всеки ден, а не един път на конференция “.

„ За мен казусът на Левски не е от финансово естество. Големият проблем на Левски е от управническо равнище. Аз имам съществени разлики с висшето управление за стъпките, които би трябвало да се подхващат. Някой от нас бърка. Това са разнообразни визии “.

„ Акциите? Това е финансов инструмент, пристигнал от висшето управление. Взето е на съвет, на който не бях поканен. Това не е неприятен ход, само че не е лекарството, което е належащо на клуба. Ще се генерира някакъв доход “, разгласи Ивков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР