Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота се надява, че клубът

...
Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота се надява, че клубът
Коментари Харесай

Шеф на Интер иска Милан на финал в Шампионска лига

Изпълнителният шеф на Интер Джузепе Марота се надява, че клубът ще срещне сънародниците си и градски противници от Милан във финала на Шампионската лига. Двата тима от Милано се класираха за четвъртфиналите в шампионата.

„ Щастливи сме, че се класираха за идната фаза и желаеме да продължим напред. Двубой против Милан би бил трогателен. Всички ще приказват за това и ще бъде отразено в целия свят, само че по-добре дербито да бъде в Истанбул на финала “, разяснява Марота в изявление за италианския вестник Gazzetta dello Sport.

„ Това би било историческо. Бих желал да кажа на Милан, че ще се забележим на финала. Дали ще бъде Милан или различен клуб обаче, най-важното за нас е да сме здрави и да стигнем до идващите мачове без травми. Нашият отбор постоянно ни дава опция да гледаме напред към бъдещето с оптимизъм, без значение от съперника “, сподели още Джузепе Марота.

Отборът на Интер завоюва две от трите милански дербита през сезона, само че бе отстранен последните два пъти, когато се срещна с градския противник в Шампионската лига през 2003-а и 2005 година.

„ Най-важното е да върнем италианския футбол там, където му е мястото. Италианските тимове се смъкнаха в ранглистата на УЕФА в последно време, само че завръщането е ужасно нещо за нас. Жалко беше, че пропуснахме Мондиал 2022, само че наличието ни в Шампионската лига е чудесно “, добави Марота.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР