Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов все участие в среща

...
Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов все участие в среща
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов участва в среща на генералните директори по рибарство на ЕС

Изпълнителният шеф на ИАРА Христо Панайотов все присъединяване в среща на генералните шефове по риболовство на Европейски Съюз в гр. Бордо, Франция. Събитието се осъществя като част от работната стратегия на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз и има за цел да организира разисквания на въпроси, отнасящи се до провокациите в използването на общата политика в региона на рибарството на Европейски Съюз.

От българска страна беше взето присъединяване в работна група по повод използването на задължението за разтоварване. По време на срещата Христо Панайотов съобщи, че страната ни приветства използването на този значим ангажимент, само че бъдещите му измерения следва да регистрират в доста по-голям аспект спецификите на рибарството в Черно море и да не водят до спомагателна административна тежест.

Обсъдени бяха положението и проблемите на рибарството в Черно море. Христо Панайотов приветства напъните на Европейска комисия и откритото положително съдействие в региона на рибарството. Акцент от българска страна беше подложен на рецесията в бранша и възходящите цени, вследствие на събитията в Украйна - за риболовство, аквакултура и преправка. Страната ни ще продължи да упорства за задействане на изключителни принадлежности за поддръжка на бранша.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР