Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов откри кулинарния фестивал „Царството

...
Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов откри кулинарния фестивал „Царството
Коментари Харесай

Христо Панайотов откри кулинарния фестивал „Царството на пъстървата“

Изпълнителният шеф на ИАРА Христо Панайотов откри кулинарния фестивал „ Царството на пъстървата “, който се организира в събота в град Девин.

Фестивалът стартира сутринта със съревнование по лов на риба на естествена примамка за деца (до 14 година възраст) и юноши (до 18 година възраст). В надпреварата присъединяване взеха над 30 деца, като призьорите бяха наградени от Христо Панайотов.

Официалното разкриване на първото издание на фестивала в град Девин беше от 17:00 часа на сцената на площад „ Игор Юруков “. Бяха показани щандове с артикули на рибопроизводителите от територията на рибарска област „ Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат “.

Местните поданици и гостите на града се любуваха на обичайни рибни ястия и специалитети, присъщи за територията на МИРГ „ ВЗР: Батак-Девин-Доспат “, които бяха приготвени от занаятчия готвач.
Презентирани бяха и щандове с присъединяване на локални инициативни риболовен групи от България, които направиха ревю на рибни артикули от тяхната територия.

Кулинарният фестивал „ Царството на пъстървата “ завърши с лъчение на информативен филм за МИРГ „ ВЗР: Батак-Девин-Доспат “, както и с музикален концерт на известни български реализатори.

Близо 1000 души посетиха първото издание на фестивала в Девин, а уредниците си пожелаха самодейността да се трансформира в традиция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР