Изпълнителният директор на ИА Медицински надзор“ (ИАМН) Иванка Динева назначи

...
Изпълнителният директор на ИА Медицински надзор“ (ИАМН) Иванка Динева назначи
Коментари Харесай

Жена алармира за фиктивна операция в Бургас, „Медицински надзор“ започва проверка

Изпълнителният шеф на ИА „ Медицински контрол “ (ИАМН) Иванка Динева назначи изключителна инспекция по отношение на излъчен през днешния ден по " Нова телевизия " репортаж.

В него се твърди, че лекари от отделението по неврохирургия в частна болница в Бургас са издали епикриза на своя пациентка, в която е упоменато, че ѝ е направена оперативна намеса, без такава да е осъществена.

Проверката стартира от през днешния ден – 18 април. Министърът на опазването на здравето и обществеността ще бъдат осведомени с резултатите от инспекцията, след нейното привършване.

" Искам да моля хората да ревизират документите си и когато има нередности, да алармират. В моя случай, съгласно епикризата, ми е направена ендоскопска интервенция. Описано е, че съм била с венозна упойка. Нямам направена сходна намеса. Нямам рани, нито шевове. Това е точене на НЗОК, машинация за доста пари ", описа пострадалата Милена Стефанова.

Директорът на болница " Сърце и мозък " доктор Лидия Стефанова уточни, че е сюрпризирана от проблема.

" Не е извършен прелиминарен диалог с мен, не са се произнесли способените институции. Това е опит за провокация. Никога не сме правили подправени интервенции. Институциите ще излязат със мнение след подаден сигнал. Това е единственият законово организиран метод. Преди това няма по какъв начин да се разбере каква е истината. Пациентката не е направила опит да реализира контакт с нас, с цел да обясни обстановката. Тя аргументи задоволително неприятности по време на престоя си, психиатър се е произнесъл, че е на тежки психотици ", съобщи тя.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР