Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай обяви, че някои от

...
Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай обяви, че някои от
Коментари Харесай

Шефът на Google за Gemini: Отговорите са неприемливи

Изпълнителният шеф на Гугъл Сундар Пичай разгласи, че някои от отговорите, които изкуственият разсъдък Gemini генерира, са " изцяло неприемливи ", оповестява Semafor. Коментарът му е в резултат на поредност известия и изказвания, че платформата има " проблематични " отговори и тези във връзка с исторически събития и тематики за раса, генезис и така нататък

Миналата седмица Гугъл спря функционалността на Gemini да генерира и изображения, защото създаваше унизителни и обидни картини. Gemini отхвърляше да генерира изображения с бели хора и слагаше хора от разнообразни раси в изображения с нацисти, викинги и така нататък

" Знам, че някои от отговорите на Gemini наскърбиха наши консуматори или посочваха пристрастия. Нека съм явен - това е изцяло недопустимо и сме сбъркали ", споделя Пичай. Той добавя, че Гугъл към този момент интензивно работи по възстановяване на държанието и отбраните на Gemini и е постигнала значим прогрес.

" Нашите екипи работят непрекъснато, с цел да адресират проблемите. Вече сме постигнали доста усъвършенстване в огромен набор от въпросите ", добавя Пичай. Той добавя, че нито един изкуствен интелект " не е съвършен ", изключително в сегашната ранна фаза на неговото развиване, само че все пак има огромни упования към платформите и фирмите би трябвало да ги изпълнят.

Пичай споделя, че Гугъл ще вложи колкото време и старания са нужни, с цел да направи продуктите си оптимално потребни за хората. Доверието също е доста значимо за компанията и тя желае потребителите да са спокойни и да имат доверие в продуктите и услугите ѝ, споделя Пичай.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР