Изпълнителният директор на футболния съюз Борислав Попов обяви, че временно

...
Изпълнителният директор на футболния съюз Борислав Попов обяви, че временно
Коментари Харесай

Стана ясен временният наследник на Боби Михайлов в БФС

Изпълнителният шеф на футболния съюз Борислав Попов разгласи, че краткотрайно изпълняващ длъжността президент на БФС ще бъде Михаил Касабов.

" На съвещанието се реши, заради оставката на господин Михайлов, която е съображение за привикване на предварителен Изборен конгрес, да се свика ново заседание на Изпълнителиня комитет на 6-и декември, на която да бъдат признати място и дата, с цел да се започва подготовката за идния Конгрес, който ще бъде през другата година ", стартира той.

" Технологичното време е към два месеца. Трябва да има и някакво време, в случай че има отвод от регистриране. Конгресът е минимум месец след датата на обявяване на поканата в комерсиалния указател. Това е процедурата ", добави Попов.

" Оставката е подадена посредством Изпълнителен комитет до Общото заседание. Тя се гласоподава там, когато бъде планувано. Изпълнителният комитет не може да я одобри, а единствено установи обстоятелството. Временен ръководещ би трябвало да бъде първият вицепрезидент. Господин Костадинов се отхвърли, заради това ще бъде Михаил Касабов ", продължи изпълнителният шеф на БФС.

" Има Изпълком, който е вписан, тъй че той ще бъде поканен. Не знам дали Борислав Михайлов ще се кандидатира още веднъж. Нямам визия за негови възможни заместници. Изпълкомът, който ще одобри годна покана, ще бъде призован на 6-и декември. В комерсиалния указател са посочени имената ", добави Попов.

" За желание не мога да кажа, аз съм назначен, работя на седем места. Не мисля, че съм роден във футболния съюз, нито, че ще свърша тук. Имам задоволително опит и биография, с цел да се тормозя за възможна моя оставка ", съобщи той.

" Дневният ред на Конгреса ще бъде конкретизиран в поканата, който ще бъде гласуван на Изпълнителния комитет на шести декември. Когато Изпълкомът реши, тогава ще има Конгрес, само че нормално е към два месеца, с цел да няма проблеми при вероятно обжалване, в случай че има такова. Ние ще си свършим работата, с цел да може идващият Изпълком да бъде спокоен. Подадена оставка е причина за ексклузивен избирателен конгрес. Миналия път, в случай че си спомняте, господин Михайлов прикани делегатите да одобряват неговата оставка ", приключи Борислав Попов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР