Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви в понеделник, че

...
Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Facebook смята, че със смарт очила могат да помогнат в борбата с изменението на климата

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи в понеделник, че до 2030 година хората могат да употребяват усъвършенствани смарт (умни) очила, с цел да се „ телепортират “ до места като домовете на други хора и да им приказват по този начин, като че ли участват физически, позволявайки на персоналните срещи да бъдат сменени с цифрово преживяване.

Един резултат от тази визия за бъдещето може да бъде понижаване на пътуванията по бизнес или за наслаждение, което може да помогне за възстановяване на резултатите от изменението на климата, споделя Зукърбърг в изявление за The Information.

Очевидно ще продължава да има коли и самолети, само че колкото повече можем да се „ телепортираме “ в близост, освен за нас персонално ще понижим досадните пътувания до работното място, мисля, че това е по-добре и за обществото, и за планетата като цяло “, прибавя Зукърбърг.

Повечето огромни софтуерни компании, в това число Apple, Microsoft и Гугъл, работят по технология за добавена действителност (AR или augmented reality от англ., бел. ред.), която наслагва компютърно генерирани графики върху изображения от действителния свят. Всички те се надпреварват да оформят идващото потомство компютърен интерфейс след смарт телефона и сензорния екран.

Забележките на Зукърбърг са забележителни, защото съставляват обща визия от водача в промишлеността за това какво технологията за добавена действителност може да направи за потребителите, а освен за други бизнеси, и той разпознава програмен продукт, който може да бъде кукичката, която да накара хората да купуват и след това да носят усъвършенствани компютри пред своето лице: виртуална персонална връзка.

Крайната визия след няколко години е чифт обикновено изглеждащи компютърни очила, които могат да демонстрират наличие дружно с действителния свят посредством транспарантни екрани.

„ Ще има всички тези страхотни случаи на приложимост, които идват от това …. вместо да се обадите на някого или да проведете видеочат, просто щракнете с пръсти и се телепортирате, седите там и другият също е на дивана и имате действителното възприятие, че сте там дружно “, сподели Зукърбърг.

В последна сметка AR може да разреши на служащите да живеят там, където желаят, може би по-евтин район и „ главно да се телепортират, с цел да работят “, споделя Зукърбърг.

Интервюто на Зукърбърг идва в миг, когато компанията възнамерява да пусне чифт интелигентни очила в партньорство с Ray-Ban по-късно тази година, макар че той съобщи, че те няма да бъдат към момента „ цялостно AR преживяване “, което значи, че няма да демонстрират усъвършенствани виртуални обекти. Фейсбук възнамерява да пусне по-усъвършенствани AR очила с подобряването на технологиите.

Фейсбук също по този начин създава очилата за виртуална действителност, на които липсват транспарантни екрани посредством компанията Oculus, закупена от колоса през 2014 година за 2 милиарда $. В момента компанията продава Oculus 2, очила за виртуална действителност за Щатски долар 300. Зукърбърг сподели, че има вяра, че производителите на програмен продукт ще стартират да вършат програмен продукт във виртуална действителност, преди да преминат към добавена действителност, и назовава двете технологии „ две страни на една и съща монета “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР