Изпълнителният директор на Electronic Arts Андрю Уилсън обяви, че ЕА

...
Изпълнителният директор на Electronic Arts Андрю Уилсън обяви, че ЕА
Коментари Харесай

Electronic Arts разделя бизнеса си

Изпълнителният шеф на Electronic Arts Андрю Уилсън разгласи, че ЕА се разделя в две обособени компании, а точно – EA Entertainment и EA Sports. Така, това, което до тази седмица беше познато като Electronic Arts или EA към този момент е EA Entertainment. Компанията ще се оглави от Лора Миеле, която ще извършва ролята на президент на EA Entertainment, технологията и централната разработка. До момента тя изпълняваше ролята на основен действен управител на Electronic Arts. ЕА Sports се отделя като независима компания, ръководена от Кам Уебър, работещ от години по сериите Madden. Двамата ще са подчинени на Уилсън, който остава отпред на двете компании.

Разделянето на главните звена на компанията идва на фона на предстоящата премиера на EA Sports FC, по-късно тази година. Както знаете EA и Световната футболна федерация ФИФА прекъснаха връзките си предходната година, като не реализираха съгласие към лицензионните договорености. Очаква се EA Sports FC да е една от огромните игри на 2023 и бъдещето на новата поредност, позната преди като FIFA е бил измежду претекстовете на сегашното делене.

EA Sports ще дава отговор за спортните заглавия на компанията, Винс Дзампела ще управлява работата по Apex Legends, развиването на игрите по „ Междузвездни войни “ и Battlefield. Саманта Рей ще е виновна за лайвстайл и сингълплейър заглавията, до момента в който Джеф Карп ще е отпред на звеното, което дава отговор за мобилните тактики на компанията, включително и FIFA Mobile.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР