Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Герман Чистяков - за моментното

...
Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Герман Чистяков - за моментното
Коментари Харесай

Шефът на Ботев Чистяков с много важна информация за Неделев,...

Изпълнителният шеф на Ботев (Пловдив) Герман Чистяков - за моментното положение на тима, подготовката му и развиването на проблема със градежа на стадион Христо Ботев.

Как се приготвя тима по време на паузата поради мачовете на националните тимове?

- Клубната пауза поради интернационалните мачове е доста значима за нас. Провалът във Варна сподели, че ни е нужна отмора, с цел да отдъхнем и презаредим. Треньорският щаб, абсолютно, работи интензивно и върху подобряването на физическата подготовка на играчите, и над построяването на тактиката на играта като цяло. Според мен обаче основният ни проблем е логиката на психиката и от тази позиция късата пауза беше толкоз значима за нас.
Контролата с „ Марица “ не е изключително показателна предвид на резултата, само че и такива срещи са значими за придобиването на убеденост и самочувствие. Всички видяха какъв брой пъти не ни провървя в последните мачове и какъв брой голови благоприятни условия останаха неосъществени.

Как бихте коментирали положението на контузените ви играчи? Липсата на дълга пейка оказва ли въздействие?

- Безусловно, непрекъснатото неявяване на редица играчи е проблем, който ни преследва от първия дуел в шампионата. Някои играчи въобще не са играли през този сезон, други се контузиха по време на сезона. Нашите рехабилитатори интензивно работят над възобновяване на контузените ни футболисти. От предходната седмица Тодор Неделев стартира тренировки на терен и това е отлична вест за нас. Отсъствието му се отразяваше безусловно във всеки мач, и то освен на игрището, само че и в съблекалнята. Когато липсва точно водачът, капитанът, един основополагащ състезател е постоянно мъчно. Няма по какъв начин да не оценим каква е ролята на Тошко за Ботев.

С неспокойствие чакаме завръщането в тима и на другите ни контузени играчи и се надяваме на скорошното им възобновяване - Чернев, Перера и Па Конате. Всеки състезател е значим за нас.

По лекарски рекомендации Атанас Чернев още две седмици ще работи независимо в фитнеса. Постепенно ще бъде увеличавано натоварването му, с цел да следим по какъв начин реагира на това коляното му.

Друг контузен състезател е Антонио Перера. Към момента той се възвръща в Испания по специфична стратегия при един от най-хубавите испански физиотерапевти. Ще прекара там още две или три седмици, след което ще се върне в Пловдив и ще бъде подготвен да тренира дружно с всички.

В мача с „ Марица “ почитателите видяха на игрището и ново лице?

- Да, в този мач на терена излезе един млад футболист от Кот д`Ивоар – Абдулайе Траоре. Отдавна следим развиването му. Играл е за Виста (Геленджик) – един клуб, с който поддържаме положителни партньорски връзки. Имаме опция да каним при нас най-талантливите, по преценка на нашия спортно механически щаб, футболисти от Виста.
Траоре е завладяващ състезател с огромен капацитет като нападател. Той идва при нас като свободен сътрудник. Веднага щом всички процедури с документите му бъдат уредени, ще обявим привличането му. Това е перспективен състезател, на който следва да пораства и да натрупа опит в сериозния футбол, включително и с втория тим. Освен Таоре, още един футболист на Виста в най-скоро време ще се причисли към нас в Пловдив. В момента нашите адвокати приготвят докуметите му. Веднага щом всичко бъде готово, ще го представим на нашия формален уебсайт.

В пресата се излезе информация, че още един футболист от Русия е дошъл в Ботев?

- Миша Прокопиев – извънредно надарен млад футболист, минал през школата на Зенит. През тази година, той чудесно се показа в мачовете за купата на Русия, които за него бяха дебютни в професионалната кариера. Михаил идва на проби при нас. Треньорският щаб ще следи представянето му и по-късно ще вземем решение за неговото бъдеще при нас. Миша е известен в Русия с помощта на обществените мрежи, само че в дадения случай не медийната страна на въпроса ни интересува. Ние гледаме на Михаил като на професионален футболист и неговото бъдеще в Ботев зависи извънредно от това по какъв начин ще се показа по време на тренировчните занимания с тима. А в случай че той успее да потвърди капацитета си пред клуба и продължи кариерата си при нас, многочислената публика, която го следва, автоматизирано ще стартира да следи и Ботев. Засега нямаме проекти да работим с съветския пазар, изключително в актуалната обстановка, само че нещата могат да се трансформират извънредно бързо. И това, че там към този момент са чували за Ботев, може да се окаже доста потребно за нас.

Зимната пауза е напълно скоро. Как се готви клубът за подготвителните лагери?

- По отношение на подготвителните тренировки раглеждаме две благоприятни условия – Дубай и Доха. Скоро ще сме избрали точните дати и местоположения. Част от подготовката ще се организира в Пловдив, а друга част – в чужбина. Точно сега се работи по това.

Каква е обстановката със стадиона, по какъв начин клубът се готви за завръщане на Колежа?

- Точно през днешния ден бях на стадиона. Старая се най-малко един път седмично да вървя там. Работата върви, въпреки че ми е мъчно да оценя мащабите – въпреки всичко не съм строител.

Много време отделяме на личните си задания, свързани с построяването на " Колежа ". Нашият виртуален стадион е подготвен и планираме по-нататъчните си дейности: какви места за хранене да има и къде да са ситуирани, къде ще се намират музеят и магазинът, какви сътрудници да притеглим, с цел да работи стадионът 24/7 и отвън времето на мачове, къде да бъдат ВИП-местата и ложите и какъв брой да са на брой, къде да разположим детските стаи и фамилния бранш и така нататък Стремим се да бъдем готови за всевъзможен сюжет и всякаква степен на комплектност на " Колежа ". Веднага щом получим лиценз за осъществяване на футболни срещи от шампионата, сме длъжни просто да отворим вратите и да посрещнем в цялостна подготвеност нашите правилни почитатели.

Вчера клубът анонсира огромен концерт, отдаден на 110-тата си годишнина. Това ли е една от изненадите, за които в предходно изявление сте споменавали?

- Да, това е огромно събитие освен за клуба, само че и за града. На мен самия ми е забавно какво са подготвили уредниците и продуцентите, само че дори съчетанието на „ Ботев “ и Античния спектакъл в едно изречение те кара да затаиш мирис. Ще се веселя да видя там всички, и, несъмнено, чакаме всички наши почитатели на идващия домашен мач този петък!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР