Изпълнителният директор на болница Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен

...
Изпълнителният директор на болница Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен
Коментари Харесай

След одита в Пирогов: Отстраниха шефа на болницата д-р Валентин Димитров

Изпълнителният шеф на болница „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров е освободен от поста си.



За шеф ще бъде назначен доктор Константин Димов, лицево-челюстен хирург от УМБАЛ „ Св. Анна " в София. Той е бил е част от екипа на Клиниката по неврохирургия към „ Пирогов “.

Причината за отстраняването на доктор Димитров най-вероятно е одита, осъществен в лечебното заведение, който сподели, че има финансови нарушавания. Данните от инспекцията оповести предходната седмица здравният министър проф. Христо Хинков. 

Твърденията на министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков не дават отговор на действителното финансово положение на УМБАЛСП „ Н. И. Пирогов “. Към момента лечебното заведение е измежду лечебните заведения, чиито задължения са стопени и няма нито лев просрочия. За интервала откогато съм шеф болничното заведение беше изведена на облага. Към месец ноември 2023 година болничното заведение е на облага в размер на 1 012 000 лева, а НЗОК дължи на „ Пирогов “ 5 087 000 лева за незаплатени надлимитни средства, от които 598 000 лева от остарели години, а останалите са от тази година. Всякакви останали изказвания са погрешни и за жалост са опит за внушения в безспорен прорез с истината “, съобщи в писмена позиция доктор Валентин Димитров, представена от Би Ти Ви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР