Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) Оливер Кан заяви, че обявяването

...
Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) Оливер Кан заяви, че обявяването
Коментари Харесай

Оливер Кан се противопостави на новото Световно клубно първенство

Изпълнителният шеф на Байерн (Мюнхен) Оливер Кан съобщи, че оповестяването от страна на управлението на Международната федерация по футбол (ФИФА) на бъдещо Световно клубно състезание с 32 тима е станало без предварителна консултация с Асоциацията на европейските клубове (ЕКА). В резултат, членовете на ЕКА не могат да вземат присъединяване в сходен шампионат, написа организация ДПА.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино анонсира през предишния месец увеличението на броя на участниците в Световното клубно състезание от седем на 32 от 2025 година и провеждането на надпреварата на всеки четири години.

Кан разяснява пред вестник „ Билд “, че изказването на ФИФА е пристигнало без първо да бъде изяснено с клубовете под егидата на ЕКА. „ Договорът сред ФИФА и ЕКА, който контролира съдействието, както и таксите за националите, които играят в съответните клубове, изтече през 2022-ра. Докато не се стигне до ново съглашение, не може да има Световно клубно състезание с присъединяване на членовете на ЕКА. Имаме кардинално единодушие по тази тематика “, изясни Кан.

Асоциацията на европейските клубове сплотява повече от 230 тима от Стария континент. Кан е член на Борда на ЕКА от 2021 година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР