Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге заяви, че клубът не

...
Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге заяви, че клубът не
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен няма лимит за трансфери

Изпълнителният шеф на Байерн Карл-Хайнц Румениге съобщи, че клубът не е сложил предел като сума за привличането на нови попълнения през лятото.

„ Ние нямаме предел. Ако желаеме безусловно да имаме един състезател и той коства 80 или 90 милиона евро, ще би трябвало все в миналото да скочим. Дали ще го създадем тази или идната година, не знам. Но все в миналото ние ще скочим”, разяснява Румениге пред „ Билд” на въпрос за възможни рекордни прехвърляния в Байерн.

„ Сега не за правоприемник на Юп Хайнкес. Не знам и дали в предишното сме разговаряли с Йоги. Трябва да е имало нещо. Йоахим се оправя супер с работата в националния тим. Той сигурно може да тренира топ клуб в Европа”, сподели шефът за опцията някой ден селекционерът на Бундестима Йоахим Льов да поеме баварците.

„ Когато шест пъти подред ставаш първенец с огромна преднина, липсва страстта. А футболът е страст. Имаме интерес от това конкуренцията да се приближи отново най-малко малко до нас. Борусия (Дортмунд), Шалке 04, Хофенхайм или РазенБалшпорт Лайпциг могат да израснат национално, само че да честват триумфи и на интернационалната сцена”, показа Румениге за доминирането на Байерн в Бундеслигата.

Той не е последовател на основаването на нова Суперлига с топ тимовете от Европа.

„ Не съм огромен другар на тази концепция. Сега би трябвало да запазим Бундеслигата. Трябва да помислим какво можем да създадем за нея, с цел да я развием. Имахме една-две години триумфи, които интернационално не бяха приемливи. Изпаднахме до четвърто място в ранглистата на УЕФА, а в случай че се смъкнем с още една позиция, ще загубим две места в Шампионската лига”, съобщи Румениге.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР