Изпълнителният директор на Audi Руперт Щадлер © Michael Dalder Увеличаване

...
Изпълнителният директор на Audi Руперт Щадлер © Michael Dalder Увеличаване
Коментари Харесай

Audi инвестира 40 млрд. евро в електрически коли

Изпълнителният шеф на Audi Руперт Щадлер

© Michael Dalder
Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Magna и Lyft стартират разработка на технология за самостоятелни коли

Чрез партньорството си двете компании ще се наредят измежду водачите в промишлеността
18 мар 2018
BMW с рекордни продажби, само че остава след Mercedes

Двете немски компании не престават да са водачи при първокласните коли
15 яну 2018
Mercedes е водач при продажбите на първокласни коли в Съединени американски щати за втора поредна година

Компанията още веднъж е изпреварила съперника си BMW
11 яну 2018 Германският производител на първокласни коли Audi, част от групата Volkswagen, възнамерява да влага 40 милиарда евро в идващите пет години, написа Bloomberg. Средствата ще бъдат ориентирани главно в електрически коли, с цел да може да изравни силите с огромните си съперници BMW и Mercedes-Benz. Третият по величина производител на първокласни коли ще пусне над 20 нови модела през тази година, в това число и първата си напълно електрическа кола. Това уголемение на портфолиото беше планувано още преди години, само че се забави поради дизеловия скандал на компанията майка Volkswagen, който избухна през 2015 година Миналата година Audi отдели 387 млн. евро, с цел да покрие разноските по разрешаване на свои лични проблеми с коли.

Към електричеството

За навлизането в конкуренцията на електрическите коли Audi ще заложи главно на SUV модела E-Tron, чиято цена ще стартира от 80 хиляди евро в Германия. През 2019 година на пазара ще се появи и E-Tron Sportback, както и още една версия с четири порти през 2020 година Общо проектите на Audi включват 20 нови електрически и хибридни модели до 2025 година, като по-голямата част от моделите ще бъдат изцяло електрически. Очакванията на немския производител са до 2025 година електрическите и хибридните модели да дават отговор за една трета от продажбите.

" Искаме да имаме водеща роля в големите промени в нашата промишленост ", разяснява изпълнителният шеф на компанията Руперт Щадлер по време на годишната конференция в централата в Инголщат. " Подготвяме Audi за тази задача. "

Компанията ще се опита да спести 10 милиарда евро до 2022 година, като трансформира елементи от бизнеса си и понижи разноските за разработки. Според изказването на компанията 2018 година ще бъде сложна, тъй като би трябвало да мине време, преди потоците доходи да се възстановяват.

Аudi в цифровото

Разширението на производителя включва и цифрови услуги посредством платформата MyAudi, която предлага приложения за свързване с колата. Според проекта на компанията MyAudi би трябвало да прибавя по 1 милиарда евро към облагата на компанията през 2025 година От компанията също по този начин чакат, че към 2025 година SUV моделите на компанията ще дават отговор за половината от всички продажби.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР