Изпълнителният директор на Apple Тим Кук управлява единствената в света

...
Изпълнителният директор на Apple Тим Кук управлява единствената в света
Коментари Харесай

Шефът на Apple има над 600 млн. долара, но пазарува само от разпродажби

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук ръководи единствената в света компания, оценена на 1 трлн. $. Самият той обаче не е толкоз богат, колкото други шефове от Силициевата котловина. Състоянието на Кук се прави оценка на към 625 млн. $, до момента в който сътрудниците му Марк Зукърбърг, Джеф Безос и Лари Пейдж да вземем за пример имат десетки милиарди.

Кук постоянно е споделял, че мотивацията му не идва от парите и скромните му привички за харчене го потвърждават, написа Business Insider.

Въпреки благосъстоянието си, предприемачът не си пада по лукса. Дори в този момент той купува облеклата си от разпродажби , разкривал е в изявленията. " Искам да помня от кое място съм тръгнал и по тази причина се слагам в по-скромна среда ", споделя Кук.

Той живее в имение в Пало Алто, което коства 1,9 млн. $ и въпреки на множеството от нас това да ни наподобява галактическа сума, истината е, че множеството парцели в региона са за по над 3 млн. $.

Кук прекарва по-голямата част от времето си в офиса. Става доста рано заран - към 4:00 ч., като незабавно се захваща да дава отговор на имейли. После наложително отива на фитнес . Известен е с любовта си към спорта и постоянно е засичан да тича или да кара колело.

Милионерът пътува най-вече по работа, а когато го прави за наслаждение, нормално остава в границите на Съединените щати.

Това, за което постоянно дава пари, обаче са политически дела - той е измежду известните спонсори на политици като Барак Обама и Хилари Клинтън.

Преди няколко години Кук разкри, че е хомосексуален. Той няма деца, само че е непосредствен с племенника си, на който неотдавна заплати таксата в университета.

Тим Кук е и измежду богаташите, които са завещали парите си за щедрост след гибелта им.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР