Изпълнителният директор на Apple Тим Кук по време на представянето

...
Изпълнителният директор на Apple Тим Кук по време на представянето
Коментари Харесай

Новите iPhone модели: по-големи, но и по-скъпи

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук по време на представянето на новите смарт телефони

© Stephen Lam Още по тематиката
Епохата на свръхкомпаниите

Apple към този момент е оценена от вложителите на 1 трлн. $. Рекордът отразява възхода и превъзходството на новите софтуерни колоси, изместили обичайните корпорации от ХХ в.
10 авг 2018
Следващият трилион, апелирам

Apple се трансформира в първата американска компания, оценена на 1 трлн. $
10 авг 2018
Apple. Цена: 1 000 000 000 000 $

Компанията доближи заветната пазарна капитализация, само че това не е таванът й
4 авг 2018 Най-голямата обществена компания в света Apple показа новото си портфолио от артикули, написа Reuters. Технологичният колос направи годишното си събитие, на което разкрива най-новите модели iPhone, най-важният артикул на компанията. Очаквано, Аpple разкри три нови смарт телефона – iPhone Xs, iPhone Xs Max и iPhone Xr. Всеки от тях е създаден по модел на iPhone X, показан през предходната година.

Новите модели бяха предстоящи от анализатори и почитатели, като техните имена и характерности изтекоха в мрежата един ден преди формалното им показване. Новият iPhone Xs ще е с 5.8-инчов безрамков екран, като цената му ще стартира от 1000 $ в Съединени американски щати. Xs Max, най-големият iPhone до момента, с 6.5-инчов екран, ще бъде даже по-скъп – 1100 $ начална цена.
Така откакто Аpple рискува през предходната година с първия си телефон, който надминава цена от 1000 $ iPhone X, компанията взема решение да заложи на още по-големи и скъпи телефони. Очакванията на вложителите и анализаторите бяха за един по-скъп телефон и няколко под границата от 1000 $.

Новите iPhone Xs и Xs Max. И двата телефона имат по-големи екрани от миналогодишния iPhone X, а iPhone Xs Max има и по-висока цена

Фотограф: Stephen Lam

Предизвикателство за Galaxy Note 9

" Най-накрая от Apple прибавиха нов телефон с огромен екран, който да се конкурира непосредствено с Galaxy Note 9 на Samsung ", разяснява Анет Зимерман, анализатор от Gartner. " Големият екран ще е доста значим за компанията в Китай, където Apple се пробва да върне част от изгубения си пазарен дял точно поради по-малките телефони. "

Новите модели демонстрират завоя на Apple под управлението на Тим Кук. Неговият предходник, създателят на компанията Стив Джобс, бе гръмък критик на телефоните с прекомерно огромен екран. Кук разруши това табу още през 2014 година с iPhone 6. Новите смарт телефони още веднъж бяха подложени на критика, че имат прекомерно малко разлики с iPhone X от предходната година. С триумфа на модела от предходната година обаче компанията съумя да вдигне пазарната си капитализация на трилион $, първата американска компания, която да доближи това равнище и да се задържи над него.

Притесненията, както и през предходната година, са фокусирани върху цената на новите смарт телефони. Заради тях компанията ще пусне на пазара и iPhone Xr, смарт телефон с 6.1-инчов екран и начална цена от 750 $. Дори и този модел обаче има по-висока начална цена, в сравнение с множеството смарт телефони на компанията при стартирането си.

Към медицината

В опитите си да продължи диверсификацията на приходите си, Apple показа и новия си смарт часовник Apple Watch, който е ориентиран към медицината. Устройството ще има опция да прави електрокардиограми, да засича аномалии в сърцетуптенето и други. Американската организация по храните и медикаментите към този момент разгласи, че работи с компанията по основаването на приложения за часовника.

" Часовникът има капацитет да се разшири към доста пациенти ", разяснява доктор Майкъл Валънтайн, президент на Американския лицей по кардиология и кардиолог в болница в Линчбърг, Видржиния. Според него часовникът, с верните приложения, може да бъде употребен от лекарите като портативна система за мониторинг на пациентите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР