Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос Още по темата Германската

...
Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос Още по темата Германската
Коментари Харесай

Amazon осигури финансиране за закупуването на Whole Foods

Изпълнителният шеф на Amazon Джеф Безос

Още по тематиката
Германската компания желае пазарен дял и от онлайн бранша
14 авг 2017
Гигантът в онлайн търговията продължава да се разраства с последното си придобиване на ритейл веригата Whole Foods
24 юни 2017
Традиционните играчи в бранша се тормозят поради новите упоритости на компанията
18 юни 2017

Amazon завърши четвъртата по величина продажба на облигации за годината във вторник, написа Financial Times. Компанията си подсигурява 16 милиарда $, с които ще финансира закупуването на веригата магазини Whole Foods – договорка, която беше оповестена през юни. Продажбата на облигации ще задвижи експанзията на Amazon във физическите магазини на ритейл бранша. С новото финансиране то ще се случи даже по-бързо, в сравнение с се очакваше, и скоро Amazon ще има цялостен надзор над стотиците магазини на Whole Foods в страната.

Компанията на Джеф Безос е събрала 16 милиарда $ посредством седем транша. Облигациите са с друг период на погасяване - от 3 до 40 години. Заявките на вложителите са достигнали 49 милиарда $, преди банките консултанти да спрат записването, разясняват двама от вложителите. Продажбата на облигации от Amazon приключва няколко следващи седмици, в които капитал от пазара набираха още AT&T, British American Tobacco и Tesla. Въпреки това пазарът наподобява подготвен за угаждане на желанието на огромните корпорации.

За няколко трилиона повече

Общо от началото на годината фирмите са събрали 1.2 трлн. $ посредством американския пазар на дълг. Това е връх, сочат данните на Dealogic. Последният скок в продажбите повишава напрежението върху кредитния пазар, който претърпя лек трус предходната седмица, когато показателят S&P 500 означи най-голямата си седмична загуба от март месец. " Инвеститорите одобриха с отворени прегръдки предлагането на облигации от AT&T и BAT, само че по-късно се случиха словесните престрелки със Северна Корея и страхът взе превес ", разяснява Мат Брил от Invesco. " Въпреки неустойчивостта на пазара предходната седмица чакаме договорката на Amazon да се одобри добре. "

Според рейтинговата организация Moody’s, договорката за Whole Foods ще даде мощен начален подтик на ритейл бизнеса на Amazon. " Бързото събиране на финанси демонстрира, че тактиката, начертана от Amazon, ще се отрази добре на проектите за напредък ", се споделя в разбора на организацията.

Amazon разгласи закупуването на Whole Foods против 12.7 милиарда $ през юни, като по този начин стресна съвсем всички на ритейл пазара. Въпреки че към момента не е ясно по кое време ще бъде завършена договорката, Amazon към този момент работи по промени във веригата и вкарването на свои марки артикули.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР