Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос не е фен на

...
Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос не е фен на
Коментари Харесай

Милиардерът Джеф Безос обясни как да постигаме равновесие между работата и личния живот

Изпълнителният шеф на Amazon Джеф Безос не е почитател на „ салдото сред работа и живота “

През април на събитие, водено от Аксел Спрингър и основния редактор на Business Insider US Алисън Шонтел, Безос разкрива един чудноват съвет, който дава на чиновниците си.

Той има вяра, че те би трябвало да спрат да се пробва да доближат „ баланс “ между професионалните и персоналните си животи, тък като това допуска ощетяване на едното за сметка на другото. Вместо това Безос предлага по повсеместен взор върху обстановката.

Традиционно Джеф, един от най-богатите хора на планетата, има нетрадиционен метод към работата: той прави закуска всяка заран дружно със фамилията си, не навива аларми преди да си легне, има изненадващо малко срещи и съумява да отдели време да си измие чиниите. Как го реализира – това е може би най-ценния съвет, който има.

„ Хармонията сред работата и персоналния живот не е въпрос на балансиране, а в действителност е кръговрат “, споделя Безос. 

За него връзката сред работата и персоналния живот е реципрочна, без да разделя двете неща на конкурентни страни. „ Ако съм благополучен у дома, влизам в офиса с невероятна сила. И противоположното – в случай че съм благополучен на работа, връщам се у дома с невероятна сила. Никога не искаш да бъдеш индивида – и всички познаваме подобен човек – който изпива цялата сила в стаята, сега в който влезе в нея. Искаш тъкмо противоположното. “

Състоянието на Безос възлиза на $125,8 милиарда. Той има 16% от уеб страницата Amazon, който основава в гаража си в Сиатъл през 1994 година.

chr.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР