Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос бе най-богатият човек в

...
Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос бе най-богатият човек в
Коментари Харесай

Резултатите на Amazon направиха Джеф Безос най-богатия човек в света

Изпълнителният шеф на Amazon Джеф Безос бе най-богатият човек в света за няколко часа през юли. Сега той може да задържи короната за по-дълго време

© Joshua Roberts Още по тематиката
Резултатите на IBM изненадаха прелестно вложителите

Компанията чака растеж на приходите за пръв път от пет години
18 окт 2017
Alibaba влага 15 милиарда $ за развиване на нови технологии

Компанията отваря седем лабораторни центъра из целия свят
11 окт 2017 " Amazon най-сетне стигна до равнището, в което може да поддържа растежа на разноските си и в това време да оставя пари за акционерите си. "
Майкъл Пахтер, Wedbush Securities.Amazon разруши упованията на анализаторите и вложителите - компанията означи 34% покачване на приходите до 43.7 милиарда $ и облага от 256 млн. $ за третото тримесечие. Акциите на компанията скочиха с над 7% след оповестяването на резултатите, което направи изпълнителния шеф и идеолог на компанията Джеф Безос най-богатият човек в света, написа Reuters.

Очакванията на анализаторите бяха по-ниски, откакто предното тримесечие представянето на Amazon разочарова. Основната причина за това бяха големите разноски, свързани и с покупката на веригата магазини Whole Foods. Веригата обаче бърза да избие направената инвестиция в нея, като за третото тримесечие е осъществила доходи от 1.3 милиарда $. Тя беше закупена за 13 милиарда $.

Заради начинания като Prime Day – персоналният " черен петък " на Amazon, компанията на Безос означи голям напредък. " Amazon най-сетне стигна до равнището, в което може да поддържа растежа на разноските си и в това време да оставя пари за акционерите си ", разяснява Майкъл Пахтер от Wedbush Securities.

Още повече интеграция

" Ще има доста повече интеграция ", разяснява финансовият шеф на Amazon Браян Олсавски пред анализатори. Една от концепциите за по-голяма интеграция е програмата на Amazon за моментална доставка Prime Now да работи с магазините на Whole Foods. " Смятаме също, че ще развиваме нов формат магазини. " Именно програмата Amazon Prime е с съществена заслуга за огромния напредък на приходите на компанията. Компанията от дълго време си сложи за цел да има допустимо най-вече абонаменти, като описът с облаги за клиентите на програмата непрекъснато се усилва. Приходите от абонаменти през последното тримесечие са се вдигнали с 59% до 2.4 милиарда $.

Amazon Web Services, сегментът, който включва облачните услуги на компанията, както и други услуги за огромни предприятия, отбелязва растеж на продажбите си от 42% до 4.6 милиарда $. " Amazon просто няма спирка. Машината работи на цялостни обороти ", разяснява Даниел Курнос от Benchmark.

Amazon продължава обаче да държи маржа на облагата извънредно невисок, тъй като идеологията на Безос е съвсем всички пари да се връщат назад в компанията за реинвестиция. Анализаторите от дълго време спорят докога може да издържи този модел, само че в този момент Amazon лека-полека отпуска края и акционерите ще получат 53 цента за всяка своя акция, до момента в който упованията бяха за едвам 3 цента на акция.

Най-богатият човек в света. Засега

Заради скока в цената на акциите на Amazon Джеф Безос се трансформира в най-богатия човек в света, задминавайки Бил Гейтс. Причината за това е и спада в положението на Гейтс от средата на август, когато той се раздели с акции на Мicrosoft на стойност 4.6 милиарда $. С покачването на оценката на Amazon, положението на Безос доближи 90 милиарда $, до момента в който Гейтс е с " едвам " 87.9 милиарда $.

Безос към този момент е бил най-богатият човек в света – за няколко часа на 27 юли тази година, само че тогава Гейтс бързо си върна първото място. Възможно е в този момент резултатът да бъде същият, като скокът на цената на акциите на Amazon може да претърпи лека промяна, задоволителна с цел да върне Гейтс на върха. От началото на годината акциите на Amazon са се вдигнали с над 30%, а положението на Безос – с над 18 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР