Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) Надя Танева

...
Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) Надя Танева
Коментари Харесай

Агенцията за социално подпомагане ще окаже подкрепа на непридружените деца от Израел

Изпълнителният шеф на Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) Надя Танева се ангажира подразделенията на организацията по места да положат оптимални старания на първо място в събирането на подробна информация за всички непридружени деца, идващи у нас от Израел. Социалните служащи могат да окажат педагогическа, психическа и правна помощ, както и обществена поддръжка, се показва в прессъобщение на АСП по отношение на войната сред Израел и " Хамас ".
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 442
Особено нужни ще бъдат консултациите с психолози за превъзмогване на ужаса от претърпяното. Като деца в риск те могат да получат протекция посредством настаняване за развъждане в фамилии на родственици и близки или в приемни фамилии, както и посредством настаняване в обществена или интегрирана здравно-социална услуга за резидентна грижа съгласно техните потребности. Ще им се обезпечи опция за постоянно навестяване на учебно заведение и други, твърдят от АСП. 

В последната седмица у нас идват десетки непридружени малолетни и малолетни деца след кървавото нахлуване на терористите в региона на линията Газа в търсене на избавление и естествен живот в страната ни, показват още от организацията. Оттам припомнят, че съгласно българското законодателство в региона на закрилата на детето такива деца са считани за деца в риск. В сходни случаи обществените служащи от отделите „ Закрила на детето “ към териториалните структури на АСП оказват подпомагане и поддръжка и ги съветват по отношение на техните права.

Миналата седмица Народното заседание одобри единомислещо, със 124 гласа „ за “, декларация, осъждаща терористичното нахлуване против Израел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР